Aflytning fælder seks mænd for hvidvask for millioner


Bagmandspolitiet har mandag slået til mod et netværk af personer, der er under mistanke for kædesvig og hvidvask i millionklassen.

Ifølge Bagmandspolitiet er der tale om en nøje koordineret aktion, der fandt sted præcis klokken 11. Seks personer blev anholdt. Samtidig med anholdelserne er 13 forskellige adresser i københavnsområdet blevet ransaget.

Like localeyes.dk på Facebook

Det oplyser fungerende politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra Bagmandspolitiet, hvis formelle navn er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

– Skatte- og afgiftskriminalitet underminerer sammenhængskraften i vores samfund, og det er desværre et område, som ser ud til at være et stigende problem. Det er derfor også et af vores fokusområder, siger Thomas Anderskov Riis i en skriftlig kommentar.

Det er politiets opfattelse, at de anholdte har stået bag en virksomhed, der har leveret serviceydelser som eksempelvis rengøring og kantinedrift. Virksomheden mistænkes for i vidt omfang at have aflønnet sine medarbejdere sort.

– Vi har igennem det sidste halve års tid fulgt de pågældende personer meget tæt med blandt andet aflytninger og overvågning.

– Sagen er et eksempel på, at vi i Bagmandspolitiet også i sager om skat og moms er begyndt at benytte os af den type efterforskningsmetoder, som man normalt forbinder med eksempelvis narkokriminalitet, siger Thomas Anderskov Riis.

De anholdte er alle mænd i alderen 25 til 60 år.

To af dem anser Bagmandspolitiet for at være bagmændene bag kriminaliteten, og de forventes fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

/ritzau/