Et tilsyn har afsløret, at der var fejl i omkring 20 procent af sagerne på kommunale jobcentre.
Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en tilsynsrapport fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering for 2015.
Styrelsen har kigget nærmere på 531 sager for at undersøge, om jobcentrene har behandlet de arbejdssøgendes sager ens og i overensstemmelse med loven. 110 af de 531 var fejlbehæftet.
Fejlene er typisk gået på, at de ledige enten har fået for meget eller for lidt udbetalt i ydelse, skriver ugebrevet.
– 20 procent er for mange fejl. Lovgivningen er til for at sikre, at borgernes rettigheder og pligter fortolkes på den rigtige måde, så de bliver behandlet i henhold til loven, siger Frederik Thuesen, seniorforsker hos Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI).
Hos Rådet for Socialt Udsatte er man ligeledes forundret over fejlprocenten.
– De signalerer, at vi som borgere ikke kan være trygge ved, at vi bliver behandlet ens, siger formand Jann Sjursen.
Kommunernes Landsforening medgiver, at det ikke er godt nok. Det fortæller Thomas Kastrup-Larsen (S), formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, der i øvrigt er borgmester i Aalborg Kommune.
Han mener dog, at en lang række reformer på beskæftigelsesområdet i Folketinget bør få skylden.
– En del af ansvaret for denne udvikling ligger hos politikerne på Christiansborg, som ikke laver klar nok lovgivning, siger han til Ugebrevet A4.
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) trækker dog på skuldrene over kritikken. Ministeren noterer sig, at tilsynsrapporterne både viser, at der er kommuner med for mange fejl og kommuner med meget få eller slet ingen fejl.
– Det siger mig, at det ikke nødvendigvis er reglerne i sig selv, der er problemet. Derfor forventer jeg også, at kommunerne tager anbefalingerne til sig, skriver Jørn Neergaard Larsen i en mail til Ugebrevet A4.
/ritzau/