Grundejerforening skal betale for faldulykke i Vejle


En villaejer i Vejle slipper for at betale, efter at en mand faldt og kom alvorlig til skade ud for hendes ejendom.

Det står på bundlinjen i en retssag, som har varet i mere end to år.

Like localeyes.dk på Facebook

Ganske vist er ejeren erstatningsansvarlig, men Grundejerforeningen Planetbyen skal friholde hende for ethvert beløb, som den tilskadekomne har krav på, har Højesteret netop slået fast.

Ulykken skete en februardag i 2013. Om morgenen gik en mand tur i området. På grund af spejlglat is under et tyndt lag sne faldt han og slog hovedet mod asfalten.

Manden, der har været gymnastiklærer og har undervist i faldteknik, kom slemt til skade. Han brækkede nakken to steder.

Dag og nat har han smerter i hænder og tæer. Efter ulykken er han blevet invalid, og hjemme er det nødvendigt med en rollator, har han fortalt.

Tre gange har retssystemet behandlet den efterfølgende strid mellem villaejeren og grundejerforeningen. Først i Retten i Kolding, derefter i Vestre Landsret og nu i Højesteret.

I foreningens vedtægter kan man blandt andet læse, at den står for snerydning og grusning mod glatføre.

Derfor har villaejeren med rette kunnet forvente, at grundejerforeningen sørgede for grusning og snerydning, fastslår landets øverste domstol.

Foreningen har protesteret med flere argumenter:

Den kunne ikke gyldigt overtage pligten til vintervedligeholdelse dengang, da vedtægterne blev vedtaget.

Desuden er det på generalforsamlinger flere gange blevet oplyst, at grusning og snerydning er den enkelte grundejers ansvar, har man påpeget.

Men Højesteret har altså en anden vurdering af spørgsmålet, som har været en kostbar omgang. Grundejerforeningen dømmes til at betale villaejeren 127.740 kroner i sagsomkostninger.

/ritzau/