Valget mellem lejebolig og ejerbolig


Dette er sponsoreret indhold

Det kan være en svær beslutning og også lidt uoverskueligt.
Der er både fordele og ulemper ved begge valg. Det er klart. Så det bedste er at gøre op med sig selv, hvad man har råd til og hvor meget man selv har lyst til at lave ved sin bolig.
Ønsker man en lejebolig kan det findes her: https://lejboliger.dk/. Hvis man derimod ønsker en ejerbolig, kan man søge hos diverse ejendomsmæglere. Disse har nogle gange også enkelte lejeboliger, men deres fokus er på ejerboliger.

Fordele ved at bo i en lejebolig
Hvis man ikke har så meget lyst og overskud til vedligeholdelse af sit hus, er en lejebolig klart det bedste og nemmeste valg.
Vælger man en lejebolig er det udlejer, der står for al vedligeholdelse vedrørende ejendommen. Man kan som lejer også tillade sig at kræve at vigtige reparationer udføres hurtigt. Det kan f.eks. være et utæt tag eller en vandhane der ikke virker. Desuden er der intet besvær forbundet med husforsikring og ejendomsskat. Udgifterne er selvfølgelig tilføjet i huslejen, men besværet er udlejers. Huslejen er fast og kan højst stige ganske lidt én gang i året.
Den måske største fordel er at man nemt kan flytte fra lejemålet. Med 3 måneders opsigelse. En ejerbolig derimod skal først sælges. Det er der ingen garanti for at den bliver.
Det er faktisk meget fordelagtigt at være lejer frem for udlejer. Når først udlejer har lejet sin bolig ud, er det næsten umuligt at opsige lejemålet. Medmindre man som lejer har misligholdt lejekontrakten selvfølgelig. Dette er op til udlejer at bevise. Ved uenigheder findes der endda også en organisation som beskytter lejeren.

Ulemper ved en lejebolig
Som lejer kan man ikke gøre som man har lyst til med boligen. Det er jo ikke ens egen.
Udlejeren kan sætte krav til indretningen og haven. F.eks. kan en udlejer bestemme at alle vægge skal være hvide, at noget tapet ikke må fjernes og at man skal have gang i hæksaksen to gange om året.
Nogle udlejere vælger selv at vedligeholde og luge i haven. Dette er både godt og skidt. Godt, hvis man ikke selv bryder sig om havearbejde. Skidt, hvis man ønsker at værne om sit privatliv uden andre mennesker i sin have.
Hvis du nu har besluttet dig for en lejebolig, så kan du online søge efter en bolig der passer til dine og din families behov.