Kredittkort Info: Køb sikkert på nettet


Dette er sponsoreret indhold.

Vi handler på nettet som aldrig før i Norden. Det er trods alt nemt og hurtigt at købe varer på nettet, og mange lokale forretninger flokker også til nettet for at tiltrække eller beholde kunder. Du kan købe alverdens ting og få det fragtet til din hoveddør uden at vinke til et eneste menneske. E-handel har været særligt benyttet under coronakrisen hvor det har været utrygt at færdes udenfor ens hjem. Når man handler over nettet, skal man være opmærksom på en række ting for ens egen netsikkerhed. Hvad gør du, hvis din vare ikke dukker op, men pengene allerede er trukket? Med et kreditkort har du mulighed for at gøre indsigelse hvis du ikke får din vare. Det er blot en af de grunde til at det kan være attraktivt at have et kreditkort, når du handler på nettet. Læs videre og bliv klogere på at købe sikkert på nettet når du bruger et kreditkort.

Fupsider har særlige kendetegn
Hvis du har handlet over nettet før, har du sikkert stiftet bekendtskab med fupsider og narrende tilbud. Måske er du ekspert i at udpege disse sider eller også har du besvær ved at skelne mellem trygge- og utrygge hjemmesider. Det er der ingen skam i, for med e-handlens popularitet dukker der fortsat sider op som lover guld og grønne skov. Nogle hjemmesider kopierer også trygge sider, du selv har handlet på, og forhandler endnu billigere varer. Håbet er ikke helt ude for dig som forbruger, for du kan tit gennemskue nogle kendetegn der afslører deres fup. Hvis du gerne vil handle på en dansk hjemmeside, kan du tjekke om siden er e-mærket. Så ved du at virksomheden opfylder en række krav til at beskytte dig mod netsvindel. Der er større sandsynlighed for at du finder e-mærket hos populære hjemmesider. Det er særligt vigtigt at lede efter disse sikkerhedsindikatorer når du befinder dig på en ukendt hjemmeside. Hvordan ser sidens layout ud? Kan du finde mange stavefejl eller maskine-oversatte tekster? I så fald vil der være en stor risiko for at du bliver snydt hvis du handler på disse sider. Æblet falder heller ikke langt fra stammen når det gælder kontaktoplysninger. Typisk set finder du hverken et billede eller oplysninger om personerne der står bag fuphjemmesiden. Hvis virksomheden holder deres identitet hemmelig, skyldes det oftest at de driver flere fupsider.

Kreditkort kan være et økonomisk sikkerhedsnet mod e-fup
E-handel handler ikke kun om at sidde klar med betalings- og NemID-kortet ved computeren. Mange virksomheder tilbyder også betaling med MobilePay eller Apple Pay, hvilket gør det endnu mere fleksibelt at handle over nettet. Hvis du bliver udsat for netsvindel, bliver det en lettere proces at få pengene tilbage på et kreditkort. Når man låner penge gennem et kreditkort, bliver dine egne penge ikke trukket i første omgang. Derfor kan du gennemskue transaktionen og tjekke om det rigtige beløb er trukket. Hvis det ikke er, kan du som tidligere nævnt gøre en indsigelse. Hvis du gerne vil skifte kort eller starte ud med et kreditkort, kan vi tilbyde kreditkort med gode fordele på Kredittkortinfo.no.

Lån eksempel: Eff.rente 17,1 %, 15.000 kr o/12 mnd, kostnad: 1.323 kr. Totalt: 16.323 kr

Tofaktorgodkendelse godkender din identitet
Selvom der kommer flere og flere fupsider til, arbejdes der også for at gøre det sikkert for dig at handle. For at undgå at dit kort bliver misbrugt, skal du oftest gennem en tofaktorgodkendelse i forbindelse med et køb. Det betyder at der indgår to faktorer for at få godkendt dit netkøb, f.eks. dit kort og NemID. Måske kan det virke irriterende at skulle godkende din ordre hver eneste gang, men det er en god beskyttelse mod svindel. Tofaktorgodkendelsesproceduren sikrer, at det er dig, som køber varen. Samtidig kan du også selv holde øje med om andre har fået adgang til dine kortoplysninger. Hvis du pludselig ser en anmodning om at få godkendt dit nøglekort på din telefon, ved du netop at nogen har misbrugt dit kort. I takt med et kreditkort kan du så nå at reagere hurtigere, hvis du opdager en ukendt transaktion på din bankkonto. Vi kan ikke understrege fordelene ved et kreditkort når du handler over nettet nok. Hvis du gerne vil vide lidt mere om kreditkort og andre gode tilbud kan du læse videre på Ssf.no.

Ude godt, hjemme bedst
Vi har allerede gennemgået kendetegnene ved falske hjemmesider. Du undrer dig måske over om der er andet, du kan gøre for at købe sikkert på nettet. En anden ting du kan gøre, er at undgå ukendte sider med lovende varer. Du har fundet en hjemmeside som sælger nogle tjekkede støvler, du ikke kan få derhjemme. Oftest viser omkostningerne sig bare at være dyrere end selve varen. Det er en udenlandsk side så fragten er dyr, og du skal også betale et importgebyr. Der er ingen garanti for at en EU-hjemmeside ikke kan være fup, men det er nemmere at få hjælp fra din bank hvis du bliver snydt af siden.