Venstre-politiker: Kampen mod unges hash-misbrug skal optrappes

Danmark skal optrappe kampen mod unges misbrug af hash, mener social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

EU's nye narkorapport, der er offentliggjort tirsdag, viser, at hashmisbrug er et stigende problem i hele Europa, og at flere end hver sjette dansker mellem 15 og 34 år har røget hash inden for det seneste år.

Like localeyes.dk på Facebook

Det placerer Danmark på en fjerdeplads blandt de europæiske lande, der indgår i opgørelsen.

- Den placering kan vi mildt sagt ikke være stolte over, siger Karen Ellemann.

Hun siger, at Danmark skal sætte tidligt ind, når børn og unge kaster sig ud i et stofmisbrug og desuden blive bedre til at hjælpe dem, der er i behandling, ud af deres misbrug.

- Når et ungt menneske møder op til behandling, så er det et råb om hjælp. Den hjælp skal vi blive bedre til at give, og derfor er det et af regeringens ti nye sociale mål, at flere skal få en reel positiv effekt ud af stofmisbrugsbehandlingen, siger Karen Ellemann.

Hun siger, at indsatsen allerede er i gang, og at der i den seneste aftale om fordeling af penge fra satspuljen blev afsat 54,3 millioner kroner til at udbrede effektive behandlingsmetoder til flere kommuner.

Desuden er der afsat næsten 100 millioner kroner til at støtte en omlægning af den kommunale indsats for udsatte børn og unge, så den fokuserer mere på en hurtig forebyggende social indsats.

/ritzau/