Tre personer anholdt for skattesvindel for millioner


Tre personer er tirsdag blevet anholdt og sigtet for grov moms- og skattesvig for knap 24 millioner kroner. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om tre danske statsborgere: En 42-årig kvinde og to mænd på 42 og 21 år.

Like localeyes.dk på Facebook

Politiet oplyser, at der i forbindelse med aktionen er blevet foretaget ransagninger i Sverige samt på adresser på Københavns Vestegn.

Svindlen har angiveligt stået på siden 2012. Ifølge politiet er det sket igennem flere virksomheder også kaldet “skraldespandsvirksomheder”.

– Skraldespandsvirksomhederne har udskrevet fakturaer og modtaget betaling for forskelligt arbejde – typisk chaufførarbejde fra andre firmaer, skriver politiet.

– Indbetalingerne til skraldespandsvirksomhederne er efterfølgende blevet hævet kontant, uden der er sket afregning af moms og skat. I skraldespandsvirksomhederne er der anvendt udenlandske stråmænd sandsynligvis for at sløre de reelle personer bag.

Ransagningen i Sverige er sket, fordi en af de anholdte har bopæl i Malmø, oplyser politikommissær Christian Jakobsen fra Københavns Vestegns Politi.

Anholdelserne sker efter omkring et års efterforskningsarbejde.

– Vi har blandt andet haft et samarbejde med Skat og identificeret, at der er nogle virksomheder, der ikke har indberettet det, de skulle.

– Vi har undersøgt de pengestrømme, der har været i relation til de her virksomheder, som har ført til, at vi mener, at der er grundlag for at foretage ransagninger og anholdelser af de her personer, siger politikommissær Christian Jakobsen.

Københavns Vestegns Politi har vurderet, at tiden er inde til anholdelser i sagen.

– Anholdelserne skal ske på et tidspunkt, der passer til det forløb, der er i efterforskningen. Det har vi fundet anledning til nu – også med henblik på at få stoppet den her kriminalitet, lyder det fra Christian Jakobsen.

De tre personer ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup onsdag.

/ritzau/