Arkivfoto
Nordkorea har ifølge det sydkoreanske militær tirsdag forsøgt at affyre en ny type missil, men affyringen gik tilsyneladende ikke efter planen.
– Vi mener, at det mislykkedes, siger Jeon Ha-gyu, talsmand for den sydkoreanske forsvarskommando.
Like localeyes.dk på FacebookFN-resolutioner forbyder Nordkorea at anvende enhver form for ballistisk missilteknologi, men Nordkorea affyrer jævnligt kortdistancemissiler ud over havet, skriver nyhedsbureauet AFP.
Anonyme kilder i militæret siger til det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, at det missil, som tirsdag blev forsøgt sendt afsted, var et “kraftfuldt nyt mellemdistancemissil” af typen Musudan.
I april forsøgte Nordkorea tre gange at affyre et tilsvarende missil, men alle forsøg mislykkedes ifølge AFP.
Militæreksperter i Sydkorea forsøger at finde ud af, hvorfor naboerne mod nord nu kan notere sig for et fjerde fejlslagent forsøg, oplyser talsmand Jeon Ha-gyu.
Musudan-missilet skønnes ifølge AFP at have en rækkevidde på mellem 2500 og 4000 kilometer.
Dermed kan missilet ramme eventuelle mål overalt i Japan og Sydkorea, og endda også, hvis toprækkevidden er som estimeret, nå frem til USA’s militærbaser på øen Guam.
Missiltesten fandt ifølge forsvarsministeriet i Seoul sted tidligt tirsdag morgen lokal tid – omkring klokken 5.20 – i nærheden af havnebyen Wonsan.
I Japan var militæret mandag sat i forhøjet beredskab på grund af en forventning om en mulig nordkoreansk affyring af et ballistisk missil, oplyser Japans statslige tv-station, NHK.
Den japanske regering havde ifølge NHK givet militæret instruks om at være klar til at nedskyde “ethvert” nordkoreansk missil, hvis det skulle komme ind over japansk territorium.
I januar gennemførte Nordkorea for første gang en prøvesprængning af en brintbombe.
Det var fjerde gang, at det isolerede land prøvesprængte et kernevåben. Brintbomben var så kraftig, at sprængningen i første omgang blev registreret som et jordskælv af udenlandske myndigheder.
Siden har Nordkorea fulgt op med flere prøveaffyringer af missiler, skriver Yonhap.
Arkivfoto
/ritzau/AFP