En mand og en kvinde sigtet for trusler mod Zenia Stampe


En 57-årig mand og en 61-årig kvinde er blevet sigtet for trusler mod den radikale politiker Zenia Stampe.

De er begge blevet afhørt af politiet, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– De vil godt vedgå, at de har kommenteret Zenia Stampes holdninger. Men de har selvfølgelig deres opfattelse af, om det er lovligt eller ulovligt, siger kommunikationsmedarbejderen.

Kommentarerne var en reaktion på den radikale politikers holdninger til flygtninge og indvandrere. De skal være blevet fremsagt i den højreorienterede Facebook-gruppe “Det nationale Danmark.”

– Der var en, der havde skrevet, at jeg skulle aflives, og en anden, der med et pistolikon viste, at jeg skulle skydes, skrev Zenia Stampe selv på Facebook mandag.

Den radikale politiker er rørt over, at en Facebook-ven har anmeldt truslerne uden at fortælle hende om det, og at politiet nu har rejst sigtelse mod personerne bag truslerne.

– Tak til politiet!, har hun skrevet.

– Jeg troede efterhånden ikke, at der var andet at gøre end at udvikle hård hud. For de her trusler er jo efterhånden hverdag for mig og mange andre – og de konkrete trusler hører jo ikke engang til de værste.

Ud over det hun har skrevet på Facebook, ønsker Zenia Stampe ikke at udtale sig om sagen.

Martin Bjerregaard råder til, at man generelt er varsom med, hvad man skriver på de sociale medier.

– Selv om vi har ytringsfrihed, skal man skal tænke sig godt om. Det man skriver på de sociale medier, kan i nogle tilfælde være strafbart, siger han.

Anklagemyndigheden vil nu vurdere, om der skal rejses tiltale mod manden og kvinden.

/ritzau/