Arkivfoto
Adresser fra store dele af Danmark – fra Charlottenlund og Holte til Skive og Kolding – figurerer i den database, som en gruppe journalister har offentliggjort mandag på baggrund af Panama-papirerne.
I alt 50 adresser i hele landet kommer frem, når man søger på Danmark. Omkring 43 navne på personer, der skal være relateret til Danmark, fremgår også, samt navne på ni såkaldte mellemmænd og omkring 20 selskaber.
Når præcise tal ikke kan oplyses, skyldes det, at en del firmanavne står listet som personer sammen med en del navne, hvor det ikke umiddelbart kan gennemskues, om der er tale om en person eller et firma.
Oplysningerne stammer fra i alt 11,5 millioner lækkede dokumenter. De menes at dokumentere, at firmaet Mossack Fonseca i Panama hjælper velhavere fra hele verden med at holde formuer hemmelige for skattemyndighederne.
De to tidligere landsholdsspillere Marc Rieper og Brian Steen Nielsen, som DR har sat i forbindelse med dokumenterne, er ikke umiddelbart at finde i det materiale, der er offentliggjort på internettet mandag.
Heller ikke Navision-rigmand Erik Damgaard og investeringsarkitekten Mark Szigethy, som Børsen tidligere har nævnt, figurerer.
Det er Den Internationale Sammenslutning af Undersøgende Journalister, ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists), der står bag offentliggørelsen.
Hos Skat har man krydset fingre for, at originaldokumenter fra blandt andet transaktioner ville blive offentliggjort. Uden dem kan det nemlig blive svært at retsforfølge eventuelle skattesyndere.
Men det ser ud til, at skattemyndigheden bliver slemt skuffet. Det er firmanavne, personnavne og adresser, som kan slås op i databasen.
ICIJ havde da også på forhånd varslet, at bankkonti, finansielle transaktioner, mails og andre korrespondancer, der indeholder oplysninger som pas og telefonnumre, ikke ville blive offentliggjort.
Det er langt fra alle selskaber, som fremgår af databasen, der stadig eksisterer. Det ældste selskab på listen går tilbage til 1986, og flere er nedlagt.
Også en del andre adresser og personer, der har forbindelse til en ældre lækage fra 2013, fremgår af databasen.
Du kan selv kigge i databasen ved at kopiere dette link:
https://offshoreleaks.icij.org/
/ritzau/