Bilister vendte på motortrafikvej pga ulykke: Syv bilister skal retur til køreskolen

HILLERØD: Nordsjællands Politi måtte torsdag hive bødeblokken frem, grundet et mindre harmonikasammenstød og en række særdeles utålmodige bilister på forlængelsen af Hillerød Motorvejen. Ialt syv bilister blev sigtet for at vende på motortrafikvejen, da der opstod kø efter sammenstødet - og politiet fik langtfra fat i alle synderne.

Torsdag eftermiddag kl. 16.18 blev der slået alarm om et harmonikasammenstød med fem til seks biler involveret på strækningen mellem Herredsvejen og Hillerød S, ulykken medførte en del materiel skade, men ingen personer kom noget alvorligt til. En måtte på sygehuset til check, men var - i politiets regi - uden personskader.

Redningsmandskab fra Frederiksborg Brand & Redning rykkede ud fra brandstationen i Hillerød, ligesom politi, akutlæge og flere ambulancer også ankom hurtigt til uheldsstedet som spærrede fuldstændig for den sydgående trafik.

Mens redningsmandskabet arbejdede på uheldsstedet var adskillige bilister tæt på at udløse nye ulykker, idet ulykken var sket i det sydgående spor og der var helt åbent for den nordgående trafik - men alligevel lavede adskillige bilister livsfarlige u-vendinger og kørte nordpå.

Nordsjællands Politi fik indsat en række køretøjer, herunder flere motorcykler, til at hindre utålmodige bilister i at lave u-vendinger og ud af dem som alligevel foretog den livsfarlige manøvre, fik politiet fat i de syv.

Bilisterne kan alle se frem til en bøde på minimum 2500 kroner, ligesom de kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet i tre år, hvilket medfører en tur på en køreskole hvor såvel en teoriprøve og en praktisk prøve skal bestås indenfor seks måneder for at bevare førerretten.

Strækningen blev åbnet igen for almindelig trafik omkring kl. 17.15.