Trænerrivaler i infight inden pokalfinalen


Nu strides trænerne også om græsset på banen inden pokalfinalen. Arkivfoto


Flankeret af spillerne Steffen Rasmussen og Morten “Duncan” Rasmussen samt AGF’s pressemand sad Glen Riddersholm på pressepodiet i Parken forud for pokalfinalen torsdag mod FC København. Men der manglede nogen.

FCK brød nemlig med traditionen om at afholde et fælles pressemøde inden pokalfinalen, og rivaliseringen mellem Glen Riddersholm og FCK-træner Ståle Solbakken har igen fået et verbalt kapitel.

AGF blev ved lodtrækning blevet hjemmehold til finalen, selv om den spilles i Parken, og derfor har aarhusianerne stået fast på at have omklædningsrummet, som FCK ellers normalt har som hjemmehold.

Til gengæld måtte AGF træne i Helsingør inden kampen, da FCK ønskede at beskytte Parkens græstæppe, og AGF måtte holde eget pressemøde, mens FCK ventede til senere onsdag med at møde pressen.

Den opførsel fra FCK finder Riddersholm arrogant, og selv om han helst vil snakke om selve kampen, afstår han alligevel ikke fra at sende et par kritiske kommentarer afsted.

– Det ærgrer mig, at jer, der stiller spørgsmålene, spørger til Glen og Ståle. Det handler ikke om Glen og Ståle. Det handler om, at begge klubber har lavet en gensidig aftale, og den er blevet brudt, siger AGF-træneren.

Han er noget uforstående over for, at AGF ikke kunne få en træningstid i Parken.

– Nu står vi jo her og kigger ud på en flot bane, men der var jo noget med en greenkeeper for 14 dage siden. Med et lille glimt i øjet kan jeg jo sige, at man er velkommen til at låne AGF’s greenkeeper, hvis græsset er så slidt herinde.

De små stikpiller hænger i luften mellem de to trænere, og Ståle Solbakken går bestemt ikke af vejen for at bidrage.

Så sent som i søndags udtalte Solbakken, at han var mere bange for at møde Riddersholm i en mørk gyde end for at møde AGF på banen. Det skete som svar til Riddersholm, der havde sagt til AGF’s fans, at Solbakken var bange for at møde ham.

FCK-træneren har siden forsøgt at drosle lidt ned for rivaliseringen. Men det er ikke nemt.

Nordmanden vil eksempelvis ikke kalde pokalfinalen mod AGF for en topkamp og henviser til modstanderens placering som nummer 11 i Alka Superligaen.

– Det er ikke en topkamp. Det er jo ikke nummer to eller tre, vi møder, lyder det fra FCK-træneren.

Mens trænerne er i infight, kan spillerne holde fokus på kampen, og FCK-topscorer Nicolai Jørgensen kan godt lide den hype, trænerne skaber.

– Det er da meget sjovt. Det er altid noget, som gør optakten til kampene spændende. Hvad de siger og gør, det er op til dem. Men for tilskuerne er det meget god lir, siger han.

Pokalfinalen begynder klokken 17.00.

/ritzau/