Glimmervej i Frederikssund er gået juleamok


Strandgårds Allé i Frederikssund skifter i hele december navn til ’’Glimmervej’’, selv et særligt lavet vejskilt bliver hængt op i starten af vejen, grunden er at flere beboere elsker at pynte deres huse med flest mulige lyskæder og andet.

Da vi var Forbi kort efter midnat d.1 december fanger vi en beboer i færd med at lufte sin hund, han hilser venligt, nærmest vant til at hans hus og hans naboer er blevet en turistattraktion, hvor andre ville ringe til Politiet hvis en fremmed går rundt med kamera om aftenen og natten for at tage billeder af huse, så gør de det stik modsatte på Glimmervej pt. De er nemlig blevet vant til at de år efter år er en turistattraktion i december.

Vi spørger beboeren om det er en nabokrig der har taget overhånd, grinende afslår han, men han spørger stille tilbage om vi ikke synes det er hyggeligt, og det kan vi jo ikke afslå, der er utrolig hyggeligt på den stille villavej, selv efter mørkets frembrud.

Han fortæller videre ’’ det hele startede med en enkel pyntede med et par lyskæder hist og her, flere og flere naboer er så hoppet med på den, og det er faktisk baggrunden. År efter år er vejen nu blevet kendt i Frederikssund for at de pynter voldsomt op.
Imens vi er til stede på vejen, kommer adskillige biler kørende med telefonerne klar, og det er helt normalt på ’’Glimmervej ’’.

skulle derfor have lyst til selv at lægge vejen forbi når det bliver mørkt, så kan hele lysshowet opleves på Strandgårds Allé i Frederikssund i hele december.

Er man ikke tilhænger af julen så er det måske ikke så smart at kigge forbi, for her emmer det af jul.