30-årig beboer kræves fængslet for drab på bosted


Arkivfoto


En 30-årig mandlig beboer på det socialpsykiatriske bosted Center Lindegården i Roskilde er blevet sigtet for at have dræbt en kvindelig medarbejder på bostedet.

Kvinden på 57 år blev dræbt af knivstik fredag aften ved 20-tiden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Den mandlige beboer blev anholdt kort efter. Han er sigtet for drab og fremstilles i grundlovsforhør lørdag formiddag, hvor anklagemyndigheden vil kræve ham varetægtsfængslet.

Politiet har endnu ikke oplysninger om motivet til knivstikkeriet.

Efter overfaldet blev den sårede kvinde kørt til sygehuset, hvor hun omkring klokken 22.30 blev erklæret for død som følge af det knivstik, der var påført hende med en cirka 23 centimeter lang kniv.

Den 30-årige mand blev anholdt, da politiet ankom til institutionen. Han havde ifølge politiet smidt kniven fra sig. Den blev efterfølgende fundet i et buskads af en politihund.

Den formodede gerningsmand er blevet afhørt på politistationen i Roskilde, hvor han også har gennemgået lægeundersøgelser.

Natten til lørdag har politiet undersøgt gerningsstedet.

Ifølge centrets hjemmeside er Lindegården et socialpsykiatrisk bocenter, der hører under socialforvaltningen i Københavns Kommune.

– Beboere på Center Lindegården har en færdigbehandlet diagnose, men kan endnu ikke flytte i selvstændig bolig, lyder det på hjemmesiden.

/ritzau/