Hovsa: Lastbil tabte døde mink udover motorvejen

En lastbil med døde mink har på motorvej E45 tabt et større antal mink på strækningen fra Haverslev og mod syd. Enkelte mink lå til fare for trafiksikkerheden på motorvejen, oplyste Nordjyllands Politi.

- Der ligger mink flere steder på E45 i sydlig retning helt til Randers Syd. Vi advarer bilisterne på vej sydover på motorvejen - kør forsigtigt og sæt hastigheden ned. Politiet er på motorvejen. Falck er på vej for at rydde op, lød det i en melding fra vagtchefen for Nordjyllands Politi.

Det viste sig at der var tale om en lastbil der har kørt med de døde mink, og undervejs havde tabt en del af lasten ud på motorvejen.

Den skyldige lastbil er af politiet blevet lokaliseret ved DAKA i Randers, som er det sted hvor en stor mængde mink afbrændes i forbindelse med den omfattende aflivning af de mange millioner mink.

Østjyllands politi oplyser at chaufføren vil blive sigtet for ikke at have sikret læsset ordentligt, og afviser desuden at de afdøde mink - som ligger spredt ud på motorvejen - udgør nogen smitterisiko.

– Der kommer til at køre mange lastbiler, og det er uheldigt, at det sker, men der er ingen risiko. En død mink er ikke farlig i forhold til corona. Det er udåndingsluften, der er farlig i den her forbindelse, og det er der ikke noget af, når de er døde, siger Karsten Aagaard, stabschef ved Veterinær Nord under Fødevarestyrelsen til TV2 Østjylland.