Stormløb på skat: Hundredtusindvis vil se deres årsopgørelse


Arkivfoto


Danskerne strømmer til for at se deres skatteårsopgørelse for 2015.

Lidt over 650.000 skatteydere har logget på og set årsopgørelsen, efter at Skat fredag aften åbnede for sluserne, skriver Skat på Twitter.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Og der har været lidt over en million visninger af årsopgørelsen.

Flest danskere lod sig friste til at smugkigge omkring klokken 23.00 fredag aften, og de endte med at vente lidt over tre timer for at få adgang til årsopgørelsen.

Ifølge Skat har fire ud af ti tjekket deres årsopgørelse fra en mobil eller en tablet.

Tusindvis af danskere venter i kø for at se årsopgørelsen på TastSelv, og lige nu er ventetiden mere end en time.

Sidste år fik 3,4 millioner skatteydere i alt 17 milliarder kroner tilbage i skat, mens omkring en million skatteydere skyldte seks milliarder kroner i restskat, da regnskabet blev gjort op sidst i marts 2015.

Der er som regel flest, der har betalt for meget i skat, end skatteydere der har betalt for lidt.

Har man ændringer til sin årsopgørelse, skal det indberettes inden den 31. marts 2016 for at komme med på årsopgørelsen for i år.

Selv om den officielle åbning først er mandag den 14. marts, kunne danskerne allerede fredag logge ind på skat.dk og se deres årsopgørelse.

Skat lod årsopgørelserne være tilgængelige fredag for at teste sine systemer, så de er klar til mandag, hvor man officielt kan logge på.

Mandag morgen sidder der 450 medarbejdere klar ved telefonen, når Skat’s kundeservice åbner. Skat har 90 ekstra medarbejdere ansat til at dække telefonerne og de sociale medier, når årsopgørelserne officielt bliver tilgængelige.

Lørdag og søndag kan man stille spørgsmål til Skat på Facebook og Twitter fra 10.00 til 16.00.

/ritzau/