Drabstiltalt om offer: Han gav mig dummebøder og slog


Odense den 29. marts sidste år.


Det var en hverdag med tyverier, dummebøder og lejlighedsvis stofmisbrug, som prægede forholdet mellem to mænd i perioden op til 29. marts sidste år.

I dag er den ene mand, Kenneth Peder Haugstrup, død. Den anden, JH, er tiltalt for drabet, og onsdag sidder han på anklagebænken ved Retten i Odense. Han nægter sig skyldig.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Haugstrup blev fundet død i en rød Renault Mégane på Jacob Hansens Vej i Hjallese i det sydlige Odense. Haugstrup befandt sig på førersædet og lå hen over passagersædet. Den venstre hånd hvilede på rattet. Han var død. Dræbt af to knivstik.

– Jeg lærte ham at kende, da jeg byggede stilladser. Til at starte med var det rent arbejdsmæssigt, men så begyndte vi også at gå i byen, fortæller 35-årige JH, der er anklaget for at have dræbt Haugstrup.

Sagen er usædvanlig, for JH sidder ikke i fængsel. Det er meget uhørt i drabssager, men anklagemyndigheden vurderede tilbage i september, at JH på fri fod ikke kunne påvirke den videre efterforskning. Og så var der ikke længere grundlag for at holde ham bag tremmer.

I retten fortæller JH, hvordan hans forhold til Haugstrup ad flere omgange udviklede sig negativt. Haugstrup havde forbindelser til Hells Angels. Han var ifølge JH også i gæld til rockergruppen.

Den gæld kom til at gå ud over JH. Gang på gang tvang Kenneth ham til at deltage i kriminalitet. Først som chauffør ved tyverier af kobber. Senere skulle JH selv udføre indbrud.

– Når jeg kom ud, så var det, at modet svigtede. Og så gjorde jeg det ikke alligevel. Så begyndte der at komme dummebøder. De svingede mellem 1000 og 10.000 kroner, fortæller JH.

JH fortæller også, hvordan Haugstrup flere gange slog ham.

Angiveligt har Kenneth Haugstrup tidligere været det tiltænkte offer i en drabssag. Tilbage i 2010 blev en tilfældig mand dræbt på værtshuset Havhesten i Odense.

At det forholder sig sådan, nævner også JH’s advokat, Jan Hollmén Olesen, ved torsdagens retsmøde. Sagen om drabet på Havhesten er dog aldrig blevet opklaret.

Retssagen mod den 35-årige JH skal køre over fire dage. Der ventes at falde dom 30. marts.

/ritzau/