150 meters oliespild: Brandvæsnet spulede vejbanen ren

GRÆSTED: Onsdag aften kl. 21.40 blev brandmandskabet fra Gilleleje sendt afsted til en forurening på Dønnevældevej. Et spild af dieselolie på vejbanen gjorde strækningen glat.

Der var tale om et oliespild på 150 meter vejbane på selve Dønnevældevej, samt rundt i rundkørslen, og spildet så umiddelbart mærkeligt ud. Spildet kom lige efter den sidste bakke på Dønnevældevej og fortsatte hele vejen ned til rundkørslen, det startede med en stor plet på vejbanen, og herfra var sporet alene i kørebanenes venstre side.

Brandfolkene spærrede den forurenede side af vejbanen, så mandskabet kunne foretage en udlægning af et olieopløsende middel med en håndsprøjte som det første. Eftersom en lang række biler var kørt gennem det spildte brændstof, så måtte brandfolkene også vandre rundt i rundkørslen og her sprøjte det olieopløsende middel ud på vejbanen.

Først efter en længere indsats fil fods, kunne brandfolkene tage vandkanonen på brandsprøjten i brug og spule vejbanen grundigt ren for dieselolien.

Hele indsatsen varede omkring en time, hvorefter der blev åbnet for trafikken igen i begge vejbaner.

Der blev fundet en rød 25-liters dunk liggende på vejbanen ved krydset Græsted Omfartsvej – Tulstrupvej, denne havde indeholdt diesel men om den havde noget med selve forureningen at gøre er dog ikke kendt.