Myndigheder: Mand dræbt af meteorit i Indien


Hvis det bliver bevist, at genstanden faktisk er en meteor, er det første gang i historien, at et menneske bliver dræbt af en meteor. Arkivfoto


De indiske myndigheder fortæller, ifølge nyhedsbureauet AFP, at en faldende genstand fra himlen, som dræbte en buschauffør og sårede tre andre, er en meteorit.

– En meteorit har ramt en privat ingeniørhøjskole, og har dræbt en buschauffør, siger førsteministeren i den sydlige delstat Tamil Nadu, Jayalalithaa Jayaram, i en erklæring sent søndag.

Like localeyes.dk på Facebook

Hvis det bliver bevist, at genstanden faktisk er en meteor, er det første gang i historien, at et menneske bliver dræbt af en meteor.

Eksperter siger dog, at det er muligt, der er andre plausible forklaringer på hændelsen, som fandt sted lørdag i Tamil Nadu.

Objektet, der dræbte manden, efterlod et stort krater i jorden og knuste ruder i en nærliggende bygning.

Billeder i lokale medier viser en blålig sten, som førsteminister Jayalalithaa Jayaram beskriver som en meteorit – selv om videnskabsfolk dog siger, at dette endnu ikke er blevet bevist.

Ifølge S. P. Rajaguru, der er adjunkt på Institut for Astrofysik i Bangalore, kan stenen være en meteorit, men der er behov for yderligere undersøgelser, før dette kan slås endeligt fast.

– De fleste meteorer når aldrig jordoverfladen, men fordamper i atmosfæren, siger han til AFP over telefonen.

Rajaguru udelukker ikke, at det kan være rester fra en raket eller en rumfærge, som har forårsaget ulykken.

Meteorer er partikler af støv og sten, der normalt brænder op, når de passerer gennem Jordens atmosfære.

Dem, der ikke brænder helt op, og overlever faldet til Jorden, er kendt som meteoritter.

/ritzau/AFP