Flere bilister stoppet for narkokørsel


Føreren, en 36-årig mand fra Køge, blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, han blev anholdt og kørt til blodprøve på Albertslund Politigård. Arkivfoto


Tre bilister blev mandag stoppet og sigtet for narkokørsel på Københavns Vestegn.

Like localeyes.dk på Facebook

Det skriver Københavns Vestegns Politi i døgnrapporten:

Mandag den 01-02-2016 kl. 16.17 fik en politipatrulje en anmeldelse om en bilist som kørte meget usikkert på Motorring 4. ved Albertslund. Politiet ankom til stedet og bragte personbilen til standsning. Føreren, en 34-årig mand fra Roskilde, blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, anholdt og kørt til blodprøve på Albertslund Politigård. Han erkender delvis.

Mandag den 01-02-2016 kl. 20.15 bragte en politipatrulje en personbil til standsning på Motorring 4 også i Albertslund. Føreren, en 36-årig mand fra Køge, blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, han blev anholdt og kørt til blodprøve på Albertslund Politigård. Han havde ikke generhvervet sit kørekort og blev derfor sigtet for at køre uden førerret. Han erkender begge sigtelser.

Mandag den 01-02-2016 kl. 23.28 bragte en politipatrulje en personbil til standsning på Strandesplanaden i Brøndby Strand, grundet høj hastighed. Føreren, en 24-årig mand fra Brøndby Strand, blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, han blev anholdt og kørt til blodprøve på Albertslund Politigård. Han var frakendt førerretten og blev sigtet for at køre i frakendelsestiden. Derudover blev han også sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer. Han erkender sigtelserne.

Straffen for narkokørsel første gang er en bøde, der beregnes ud fra årsindtægten oplyser Københavns Vestegns Politi. Bøden svarer til en hel måneds nettoløn, og tjener man f.eks. 250.000 kr., koster det 10.000 kr. Narkokørsel udløser altid en ubetinget frakendelse af førerretten.
Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn, og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører narkokørsel, skriver politiet.