Politi og bomberyddere arbejdede på en adresse i Kundby i forbindelse med anholdelsen.
Jo længere tid en 15-årig pige fra Kundby er varetægtsfængslet i isolation, jo større er risikoen for, at hun tager skader.
Alligevel lyder det fra Børnerådet, at der kan være så alvorlige kriminalsager, at myndighederne ikke har andet valg end helt at forhindre, at den sigtede har kontakt til omverdenen, siger formand Per Larsen til Ritzau.
– Min indgangsbøn er, at børn skal ikke skal i fængsel og slet ikke i isolation, siger han og fortsætter:
– Men hvis der er behov for, at der ikke bliver videregivet oplysninger fra den varetægtsfængslede, må vi bøje os i støvet, når domstolene vurderer, at isolation er nødvendigt.
Den 15-årige pige er sigtet i den såkaldte Kundby-sag. Hun blev 14. januar varetægtsfængslet frem til 9. februar. I første omgang blev pigen fængslet i isolation frem til 26. januar, men Retten i Holbæk har tirsdag forlænget isolationen frem til 9. februar.
Før Per Larsen overtog jobbet som formand for Børnerådet, har han selv i mange år arbejdet i politiet. I flere år varetog han jobbet som chefpolitiinspektør for Københavns Politi.
Trods karriereskiftet har hans holdning til isolationsfængsling af mindreårige ikke ændret sig, siger han.
– Jeg har altid haft det standpunkt, at det ikke hjælper ret meget at putte børn i fængsel. Men på den anden side, har vi jo ikke fundet noget, der kan erstatte det og har den samme effektive effekt, siger han.
– Derfor bliver vi nødt til at acceptere, at sådan er tingenes tilstand. Efterforskningen får meget dårlige kår, hvis vi slet ikke kan bruge varetægtsfængslingssystemet.
Per Larsen hæfter sig også ved, at dommeren i Kundby-sagen “føler sig tryg” ved de forhold, pigen er fængslet under.
Det fortalte dommeren til de fremmødte journalister, efter det var blevet besluttet, at pigen fortsat skal sidde i isolation.
– Jeg har fået beskrevet de forhold, som hun sidder fængslet under, og jeg føler mig tryg ved de forhold, sagde hun til de fremmødte pressefolk.
Sagen bliver fortsat behandlet for dobbeltlukkede døre, og der er derfor stort set intet sluppet ud til offentligheden.
/ritzau/