Asylansøgere gør pole dance-piger utrygge


Selvom der udtrykkeligt står “women only” på døren ind til træningslokalet, kommer asylansøgere alligevel ind under træningen og kigger på. (Arkivfoto og collage Local Eyes).


Pole-fitness er blevet en populær træningsform blandt mange kvinder, men i Sønderborg misforstår mandlige asylansøgere konceptet.
– Asylansøgerne tror, at det er en bar eller en strip-klub, siger medejer af “i-Pole – pole dance n’fitness” i Sønderborg, Nanna Kümpel, til TVSYD.

Like localeyes.dk på Facebook

Selvom der udtrykkeligt står “women only” på døren ind til træningslokalet, kommer asylansøgere alligevel ind under træningen og kigger på.

i-Pole’s træningslokale i Sønderborg ligger nemlig på den rute, asylansøgerne bruger, når de går fra asylcentret og ind til byen. Nanna Kümpel fortæller, at asylansøgerne kommer ind i grupper af op til fire, og indimellem står der en større gruppe udenfor og venter.

– De har aldrig været truende. Men mange af pigerne her føler sig utrygge, når der pludselig står en gruppe mænd, hvis hensigter de ikke kender, og kigger på. Mænd er under ingen omstændigheder er velkomne her – uanset hudfarve. Indimellem må vi fysisk skubbe dem ud for at få dem til at forstå, at de ikke er velkomne, siger Nanna Kümpel til TV SYD.

“i-Pole – pole dance n’fitness” har forsøgt at sætte et skilt op i døren med tegning af en mand og en kvinde, hvor manden er krydset ud. Heller ikke det har standset de mandlige besøg i træningslokalet.

Nanna Kümpel har flere gange været i kontakt med asylcentret, som nu har sat advarsler mod at gå ind i træningslokalerne op på asylcentrets info-tavle.

Læs mere på TVSYD