Nordjysk diskotek: Asylansøgere filmer vores gæster


Arkivfoto


På diskotek Dampmøllen i Thisted bliver kvinder ikke antastet eller befamlet, men man oplever, at en række mandlige gæster filmer og tager billeder af de danske piger, fortæller direktør Thomas Jørgensen.

Like localeyes.dk på Facebook

Tirsdag fortalte Thisted Kommune ellers, at flere kvinder er blevet antastet af asylansøgere. Men på Dampmøllen har man ikke oplevet noget af den karakter.

– Vi har heldigvis oplevet nul slag, nul køller, nul knive, så det er et stille og roligt natteliv, vi har i Thisted, siger direktøren til Ritzau.

Thomas Jørgensen anerkender, at kvinderne kan have følt sig generet.

Lokale gæster har ellers til TV2/Nord nævnt netop Dampmøllen som et sted, hvor de har følt sig krænket af asylansøgere både ved fotografering og fysisk kontakt.

– Vores danske piger føler dog, at det er ubehageligt at blive fotograferet, og det vil vi selvfølgelig tage hånd om og få bragt til ophør. Men det er altså ikke sådan, at vi står i entréen og tager deres telefoner fra dem, siger Thomas Jørgensen.

Thisted Kommune fortalte tirsdag, at man i de kommende weekender blandt andet vil sende SSP-medarbejdere ud i nattelivet.

Det sker for at øge kommunikationen med asylansøgere. Og dialog er vejen frem, mener Thomas Jørgensen.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyste tidligere onsdag, at man i en periode vil øge patruljeringen i Thisteds natteliv for at øge sikkerheden.

I medierne har diskoteker i Sønderborg også været nævnt som steder, hvor kvinder har følt sig generet. Men det oplever Thomas Holden Jensen, direktør i Buddy Holly Sønderborg, ikke.

– Det ser vi ikke hos os, for man bliver ikke lukket ind, hvis man ikke kan tale dansk, engelsk eller tysk, siger han.

Han fortæller dog, at han har hørt om problemer. Men at de foregår ude på gaden og ikke på diskotekerne.

Det har nu fået Danmarks største diskoteksorganisation, Nox Network, til at indlede en intern undersøgelse.

– Det gør vi, primært fordi vi har fået en del henvendelser fra medierne. Vi regner med, at vi får et bredt billede af, hvorvidt der er et generelt problem, eller om det overhovedet er til stede, siger direktør Michael Schrøder.

I alt har Nox Network 47 medlemmer fordelt over hele landet.

/ritzau/