Forsvarer i sag om afpresning: Ofret er utroværdigt


Arkivfoto


Tre satudarahrockere og to andre med relationer til gruppen er anklaget for at have afpresset og udøvet grov vold mod en ung mand.

Men offeret, som er det eneste vidne, er utroværdig.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Sådan lyder det i forsvarer Dorte Dittmanns procedure onsdag i Retten i Glostrup. Hun procederer for, at hendes 24-årige klient skal frifindes i sagens hovedforhold.

Her er de fem mænd, der er mellem 22 og 29 år, blandt andet tiltalt for grov vold, ulovlig tvang, frihedsberøvelse, trusler på livet og afpresning mod den unge mand.

Det nægter de sig alle skyldige i. En af dem, en 29-årig rocker, erkender dog at have givet knytnæveslag, men nægter resten.

Dorte Dittmann er skeptisk omkring, at tiltalen i sagen kun hviler på “én persons udtalelser”.

– Det er sjældent, at en sag bygger på en enkelt persons forklaring. Men det er, hvad vi står med, siger forsvareren og kommer med en opfordring til retten:

– Jeg vil gerne bede retten om at forholde sig kritisk til X’s (ofret, red.) udlægning.

Hun mener blandt andet, at “skadesjournalen ikke beskriver vold i det omfang”, som ofret har forklaret.

Samme toner lyder fra flere af forsvarerne. Forsvarer Per Heinrich Bengtsson kalder også ofret utroværdigt og mener derfor ikke, at mandens forklaring kan føre til domfældelse.

– Det er ord mod ord, siger han i sin procedure.

Det var 21. maj sidste år, at mændene ifølge anklageskriftet bortførte og afpressede manden, der er i starten af 20’erne.

De tiltalte skal have slået manden i hovedet med en lægtehammer og krævet en halv million kroner af ham samt truet med at slå hans familie ihjel, hvis han ikke betalte.

Derudover skal de have forlangt at få offerets mors blomsterforretning som afdrag på gælden. To timer blev ofret ifølge anklagerne holdt fanget.

Hele hændelsen bunder angiveligt i en narkogæld, som ofret skal have haft til rockergruppen Satudarah.

De tre tiltalte mænd på 24, 25 og 29 år er medlemmer af rockergruppen, mens de to sidste på 22 og 26 år har relationer til gruppen.

Anklager Pernille Røper Søberg kræver, at mændene bliver straffet med mellem halvanden og tre års fængsel. Derudover kræver hun, at en af de tiltalte, som arbejder som vagt, frakendes retten til at være vagt og dørmand i mindst tre år.

Der forventes at falde dom torsdag.

/ritzau/