Gerningsmand til pubskyderi i Tel Aviv er identificeret


31-årig mand dræber to personer og sårer otte andre. (Overvågningsvideo).


Israelske sikkerhedsstyrker går lørdag fra hus til hus i Tel Aviv i jagten på den mand, der er mistænkt for at have dræbt to personer og såret andre otte med et automatgevær uden for en pub i byen.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Specialstyrker, der er uddannet i at opsøge og neutralisere gerningsmænd, er på stedet, oplyser israelsk politi i en erklæring.

– Vi bruger alle vores kræfter på at finde den mistænkte, og alle sikkerhedsorganisationer i Israel arbejder sammen på at finde manden, siger polititalsmand Micky Rosenfeld til tv-stationen CNN lørdag.


Politiet har identificeret den mistænkte som den 31-årige arabisk-israelske Nasha’at Melhem, som bor i byen Ar’ara i den nordlige del af Israel.

De israelske myndigheder tror, at Melhem er den bevæbnede mand, der skød vildt omkring sig med et automatvåben i nærheden af Simta pub på Dizengoffgaden i Tel Aviv. Efter at have dræbt to personer og såret otte stak gerningsmanden af.

Manden affyrede flere end 15 skud “i flere forskellige retninger”, sagde Rosenfeld fredag.

Melhems onkel har oplyst til CNN, at den mistænktes far havde genkendt sin søn på den overvågningsvideo, som israelsk tv har vist. Han kontaktede øjeblikkeligt politiet.

Onklen siger ifølge tv-kanalen, at manden har en psykisk brist og tidligere har været idømt fem års fængsel efter et forsøg på at stjæle en israelsk soldats våben. Onklen var ikke klar over, om Melhem tager sin medicin for at stabilisere psyken.

Den mistænktes far arbejder ifølge onklen som frivillig for det israelske politi.

Efter angrebet opdagede faren ifølge CNN, at der manglede et våben, som befandt sig i et våbenskab i hjemmet. Det står dog ikke klart, om det manglende våben er benyttet til angrebet.

Årsagen til angrebet uden for pubben er fortsat ikke kendt.

/ritzau/