Løkkes alternative nytårstale: Hold da kæft hvor er du grim Lars


Lars Løkke Rasmussen (V) i en “alternativ version” af nytårstalen. (Video fra Facebook).


Facebook er Danmarks største samtaleforum. Men også et sted hvor man virkelig skal lægge øre til meget.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en “alternativ version” af nytårstalen, som statsministeren lørdag har lagt på Facebook.

I den korte videotale på to minutter oplister statsministeren nogle af de nedsættende bemærkninger, han selv har været udsat for i det seneste år og opfordrer på den måde brugerne af Facebook til at ramme en mere sober tone i 2016.

– Hold kæft, hvor er du grim Lars, lyder en af kommentarerne ifølge Lars Løkke Rasmussen.

Listen af nedsættende bemærkninger er dog lang, og statsministeren skåner ikke sig selv i opremsningen, der viser, hvor hård tonen er blevet på de sociale medier:

– Du behøver ikke sige mere Lars Løkke, du har sagt nok lort, lyder en anden kommentar som Lars Løkke Rasmussen læser op i videoen på sin Facebook-profil. Her kan beskederne også kan ses i anonymiseret form.

– Utroligt, at nogen kan stemme på dig, løgnhals, lyder en anden bemærkning.

– Jeg har ikke mødt et større fjols til at regere vores land end dig Lars. Tag at give plads til en, der har forstand på, hvad vores land har brug for. Så kan du sidde i et hjørne og pille tæer og drikke din dyre rødvin og hæve din fede check hver måned, mens andre kan gøre det arbejde, du skulle have gjort.

– Atter en gang viser lille Lars sit sande ansigt. Han ligner stadig en lille utroværdig orne!

– Ud med dig. Prøv at tænk på Danmark, tyskersvin.

– Hvorfor brokker Løkke sig over “svage kort”. Hans politiske karriere har bestået i at bluffe sig igennem med en toer og en femmer.

– Der er et japansk ordsprog, der lyder. “En frø i en brønd kender ikke det store hav”. Lars Løkke Rasmussen – han fatter ikke et kvæk af det, lyder statsministerens sidste eksempel på debattonen.

I nytårstalen til nationen fredag aften erkendte statsministeren, at der er en tillidskrise mellem befolkningen og politikerne på Christiansborg. En krise som politikerne ifølge Løkke bærer deres del af ansvaret for med løftebrud, personsager og forsimplet kommunikation.

Men vælgerne har også et ansvar, ligger det mellem linjerne i Lars Løkke Rasmussens alternative nytårstale:

– Jeg glæder mig til flere samtaler og debatter med både tilhængere og modstandere på de sociale medier i 2016, lyder det fra Løkke i den alternative nytårstale, inden han gentager en af de centrale pointer i den nytårstale, som blev vist på tv fredag aften:

– Hvis vi mister evne til at tale sammen på kryds og tværs i samfundet, så mister vi noget meget dansk. Hvis jeg skal sige det lidt højstemt, så mister vi det særlige ved vores demokrati. Det må ikke ske.

/ritzau/