Arkivfoto
Gevinst på 9.000 kroner er taget af bordet. Der er ikke længere brug for den, lyder det fra V.
Før valget var alle partier minus Liberal Alliance klar til at indføre en jobbonus til ledige, men Venstre-regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen har valgt at droppe forslaget.
I maj måned blev landets langtidsledige stillet en gulerod i udsigt.
Det var den såkaldte jobbonus, som den tidligere regeringen præsenterede som en skattefri bonus på op til 9.000 kroner i sidste halvdel af 2015, der skulle give kontanthjælpsmodtagere en ekstra tilskyndelse til at komme i beskæftigelse.
Før valget var alle partier minus Liberal Alliance klar til at omsætte ord til handling, men regeringen med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen har valgt at droppe forslaget, skriver BT.
– Vi har nu aftalt kontanthjælpsloftet, første del af jobreformen, der giver incitamentet til at tage et job for samme målgruppe. Så der er ikke længere brug for denne jobpræmie, skriver Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen i en sms til BT.
Kunne give 9.000 kroner
Kontanthjælpsloftet sætter en grænse over, hvor meget personer på kontanthjælp kan modtage i samlede offentlige ydelser. Eksempelvis kommer en enlig mor til at miste 2.300 kroner om måneden.
Jobbonussen var rettet mod 110.000 personer, der havde været ledige i mindst et år. En jobbonus ville give dem 10 procent af arbejdsindkomst (maksimalt 1.500 kr. pr. måned) i andet halvår af 2015. Samlet set kunne det altså blive til seks gange 1.500 kroner – 9.000 kroner.
“Usselt”
Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht er uforstående:
– Ikke nok med at regeringen vil tage boligydelsen fra de ældre, nu går kontanthjælpsmodtagerne også glip af den jobbonus, de blev stillet i udsigt, hvis de kom i job her i efteråret. Det er usselt, siger han til BT.
Selvom et stort flertal i Folketinget var klar til at hastebehandlet forslaget, mener Dansk Folkepartis Bent Bøgsted ikke, at vælgerne er blevet snydt – de er ikke stillet noget i udsigt, før loven er vedtaget, lyder det.