Bombemand fra Le Bataclan-massakren begravet


Samy Amimour var kendt af de franske sikkerhedstjenester før angrebet. Han havde arbejde som buschauffør, før han ifølge familiemedlemmer rejste til Syrien i 2013.


En af gerningsmændene bag massakren på det parisiske spillested Le Bataclan 13. november blev begravet juleaften, oplyser en kilde på et rådhus nord for den franske hovedstad.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Samy Amimour var en af tre mænd, som dræbte 90 mennesker på spillestedet i det centrale Paris.

– Der var meget, meget få til stede, siger en rådhuskilde i departementet Seine-Saint-Denis ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Amimour blev begravet i fællesgrav uden navn.

Den 28-årige gerningsmand er født og opvokset i Seine-Saint-Denis, og hans forældre bor stadig i departementet.

Samy Amimour var kendt af de franske sikkerhedstjenester før angrebet. Han havde arbejde som buschauffør, før han ifølge familiemedlemmer rejste til Syrien i 2013.

130 mennesker blev dræbt ved attentatet, der også ramte foran det nationale fodboldstadion og flere caféer og restauranter.

Amimour kom fra Drancy nord for Paris, og han har været kendt af de franske sikkerhedstjenester. Han blev placeret under en særlig efterforskning og juridisk kontrol, da han forsøgte at rejse til Yemen.

Han forsvandt i efteråret 2013, og han var efterlyst internationalt.

De tre gerningsmænd fra massakren på Le Bataclan døde alle under angrebet. De to øvrige var 23-årige Fouad Mohamed Aggad og 29-årige Omar Ismail Mostefai.

To af de tre detonerede deres bombebælter, da de franske styrker gik ind på spillestedet. Den tredjes bombebælte gik af, da han blev ramt af skud.

/ritzau/AFP