Tv: Europas mest eftersøgte mand fanget i Bruxelles


Salah Abdeslam bliver ført ud af politiet. (Video fra RT Youtube).


Den hovedmistænkte i Paris-angrebene i november er fredag aften blevet anholdt i en politioperation i Bruxelles.

I alt er fem blevet anholdt efter tre politiaktioner i Bruxelles fredag, oplyser den belgiske anklagemyndighed.

Like localeyes.dk på Facebook

Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til massakren i Paris i november, hvor 130 mennesker blev dræbt, er blevet anholdt i Bruxelles-bydelen Molenbeek efter et skyderi, oplyser fransk politi.

– Salah Abdeslam var direkte involveret i at forberede organiseringen og udførelsen af disse angreb, siger den franske præsident, François Hollande, på et pressemøde.

Ifølge Hollande er der en forbindelse mellem Paris-angriberne og Syrien og Islamisk Stat.

Trusselsniveauet er meget højt, lyder det fra Hollande.

Salah Abdeslam menes at være den sidste overlevende ud af de ti, som udførte det værste terrorangreb på fransk jord. Han skulle være flygtet til Bruxelles efter Paris-angrebene, hvor han havde nægtet at sprænge sig selv i luften.

Den 26-årige belgier Abdeslam skulle være blevet såret i benet i forbindelse med aktionen, lyder det fra politiet. Blandt de anholdte er også familien, der husede ham.

Abdeslam har været på flugt og stærkt eftersøgt siden massakren i Paris.

Den belgiske premierminister, Charles Michel, og den franske præsident, François Hollande, forlod omgående et EU-topmøde efter anholdelsen af Europas mest eftersøgte mand for at holde et krisemøde.

Den amerikanske præsident Barack Obama har efterfølgende lykønsket Charles Michel efter anholdelsen af Abdeslam.

USA har hjulpet franske og belgiske myndigheder med at øge sikkerheden siden Paris-angrebene, og dette vil fortsætte, lyder det fra Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Politiaktionen kom efter, at Salah Abdeslams fingeraftryk, blev fundet i en lejlighed tirsdag i en anden del af Bruxelles tidligere på ugen, hvor en formodet islamisk kriger blev skudt.

François Hollande ønsker at få Abdeslam udleveret snarest muligt til Frankrig.

/ritzau/AFP