Formodet drabsmand færdes frit i Odenses gader


Odense marts 2015.


På trods af, at han risikerer mange års fængsel for drab, kan en 34-årig mand fra Odense frit bevæge sig rundt i det danske samfund.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at manden om natten mellem 29. og 30. marts stak det tidligere HA-prøvemedlem Kenneth Peder Haugstrup til døde.

Det står klart, efter at Statsadvokaten i Viborg for nylig rejste tiltale mod den 34-årige. Tiltalen var temmelig uventet, da en fynsk anklager tidligere har løsladt manden.

– Det er højst usædvanligt at løslade en mand, som man efterfølgende rejser drabstiltale imod, siger mandens advokat, Jan Hollmén Olesen, til Ritzau.

Dagen efter drabet fandt en dommer, at der var en begrundet mistanke mod den 34-årige. Desuden var der grund til at tro, at han på fri fod ville kunne påvirke sagens opklaring.

– Men da der ikke længere var nogen påvirkningsrisiko, og da der ikke var noget særligt bestyrket mistankegrundlag, så var vi nødt til at lade ham gå, siger anklager Kirsten Flummer om løsladelsen, der skete 8. september.

Anklageren ønsker ikke at fortælle, hvilke beviser der er mod den tiltalte.

– Men jeg kan oplyse, at mistankegrundlaget er det samme som hidtil. Der er ikke dukket nye beviser op, efter at han blev løsladt, siger Kirsten Flummer.

Kenneth Peder Haugstrup blev fundet siddende død på førersædet i sin bil om morgenen 30. marts på Jacob Hansens Vej i Odense.

Hurtigt stod det klart, at det tidligere HA-prøvemedlem var blevet dræbt.

– Han blev stukket to gange i ryggen, hvoraf det ene stik var dræbende, sagde vicepolitiinspektør Henrik Justesen i den forbindelse til Ritzau.

Efter en intens efterforskning med talrige afhøringer anholdt politiet senere på dagen den mistænkte på hans bopæl i det vestlige Odense.

– De kender hinanden, siger Kirsten Flummer om relationen mellem offer og den tiltalte.

Hun tilbageholder dog foreløbig anklagemyndighedens teori om motivet.

Det var ifølge flere medier ikke første gang, at Kenneth Peder Haugstrup var på nogens dødsliste. I marts 2010 var han efter alt at dømme målet for de skud, som to bevæbnede mænd affyrede på bodegaen Havhesten i Odense.

Skuddene ramte dog en anden mand, der mistede livet – angiveligt fordi han lignede den nu dræbte 41-årige.

Det er endnu ikke afgjort, hvornår sagen mod Kenneth Peder Haugstrups formodede drabsmand skal for retten. Som udgangspunkt koster et drab 12 års fængsel.

/ritzau/