33-årig amok: Stak 53-årig ekskollega ned på åben gade

Københavns Politi undersøgte tirsdag aften, kort før kl. 20, et knivstikkeri i/omkring Sommerstedsgade på Vesterbro. En 53-årig mand havde pådraget sig knivlæsioner og blev bragt til Rigshospitalet , hvorfra politiet hurtigt kunne meddelel at den knivsårede mands tilstand var stabil, og at han var udenfor livsfare.

Politiets efterforskning af knivstikkeriet medførte afspærring af gerningsstedet, hvor teknikere og hunde grundigt underøsgte stedet.
Knivstikkeren sad på gerningsstedet, da politiets patruljer kom frem til stedet og han blev straks anholdt. Han viste sig at være en 33-årig mand og tidligere kollega til den knivstukne 53-årige mand.

Politiets foreløbige undersøgelser har vist at der var tale om et skænderi mellem arbejdskolleger, hvoraf den ene netop var blevet fyret, der havde udviklet sig voldsomt pga. den 33-årige gerningsmands beruselse.

- Han var sur over, at han var blevet fyret og havde sat sin chef og en kollega i stævne i Sommerstedgade, hvor firmaet vist ligger, siger vagtchef Leif Hansen, Københavns Politi, til Ritzau.

Ifølge vagtchefen var den 33-årige knivstikker på stedet, hvor hans tidligere kollega, den 53-årige mand ankom, og her blev stukket ned på gaden. Kort efter ankom arbejdsgiveren, som fik den sårede mand ind i sin bil og kørt direkte til hospitalet.

Den 33-årige mand er blevet sigtet for grov vold, og det forventes at han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af onsdag.