Flere fænglset: Anklaget for smugling af store mængder kokain


Arkivfoto

En stor sag mod flere narkobagmænd i Silkeborg skal snart for retten. Sagen omhandler indsmugling af store mængder kokain.

Det oplyser politiet torsdag morgen i en pressemeddelelse.

Over længere tid har den centrale efterforskningsafdeling ved Midt og Vestjyllands Politi efterforsket en sag om organiseret indsmugling af et stort kvantum kokain.

Den 11. december 2018 gennemførte Midt- og Vestjyllands Politi en stor politiaktion i flere politikredse, hvor flere bagmænd blev anholdt til sagen og efterfølgende varetægtsfængslet.

En nu 30-årig hollandsk mand og en 40-årig syrisk mand – begge bosiddende i Silkeborg – blev således den 12. december 2018 varetægtsfængslet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

Herudover blev der varetægtsfængslet en 54-årig dansk kvinde fra Vejle-området og en 44-årig ukrainsk mand.

På baggrund af den fortsatte efterforskning blev to ukrainske mænd på henholdsvist 30 og 37 år varetægtsfængslet in absentia, og der blev udstedt en europæisk arrestordre på dem. En international efterlysning førte til anholdelse af de pågældende i Polen, hvorfra de blev udleveret og afhentet af Midt- og Vestjyllands Politi i april i år. Begge mænd blev herefter varetægtsfængslet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

Vores videre efterforskning førte herudover til varetægtsfængsling af en 36-årig syrisk mand fra Silkeborg den 25. juni 2019.

Sagen mod seks af de varetægtsfængslede personer begynder ved Retten i Viborg den 16. december. Der er sat 20 retsdage af til behandling af sagen. Alle seks nægter sig skyldige.

Den varetægtsfængslede kvinde fra Vejle-området er tiltalt ved Retten i Kolding.

I en udløber af sagen faldt der den 29. september 2019 ved Retten i Viborg dom over en 45-årig irakisk mand bosiddende i Silkeborg. Han var tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 191 og blev idømt seks års fængsel og udvisning med indrejseforbud for bestandigt. Den dømte har anket dommen.