Ægtepar lod 16 katte sulte ihjel i forladt hus


Ægteparret har under sagen nægtet sig skyldige. De har forklaret, at et andet ægtepar havde lovet at passe de 20 katte, som de efterlod i huset. Arkivfoto


16 katte døde af sult, og tre andre blev efterfølgende aflivet, efter at et ægtepar fra Næstved sidste efterår flyttede fra det hus, hvor de boede med kattene.

Like localeyes.dk på Facebook

Fredag har Retten i Næstved idømt parret en straf på 30 dages betinget fængsel i sagen, oplyser specialanklager Henrik Holten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Det er efter min opfattelse en dom, der er i overensstemmelse med retspraksis på området, fortæller Henrik Holten til Ritzau.

Ud over fængselsstraffen, som blev givet på baggrund af reglerne i dyreværnsloven, blev ægtepar frakendt retten til at have med dyr at gøre. Rettighedsfrakendelsen er også en følge af dyreværnslovens bestemmelser.

Ægteparret har under sagen nægtet sig skyldige. De har forklaret, at et andet ægtepar havde lovet at passe de 20 katte, som de efterlod i huset.

Det dømte par har desuden under sagen forklaret, at de telefonisk kontrollerede, om det andet par overholdt aftalen.

– Men de har under sagen ikke villet oplyse, hvem parret var, og forklaringen er blevet tilsidesat af retten, også fordi den strider mod tidligere forklaringer, fortæller Henrik Holten.

Anklageren oplyser, at parret har valgt ikke at anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/