Mange våben og masser af ammunition fundet under stor politiaktion


Arkivfoto


Ikke mindre end 51 våben og en stor mængde ammunition er blevet funder under en koordineret politiaktion, hvor 18 forskellige adresser er blevet ransaget på Fyn.

Det oplyser Københavns Politi fredag i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at anholdelses- og ransagningsaktionen er kulminationen på en længerevarende efterforskning af distribution af våben, der efter politiets klare opfattelse blandt andet sker til de grupperinger, der er en del af den nuværende konflikt i hovedstadsområdet.

Der er på nuværende tidspunkt anholdt 14 personer, hvoraf de otte forventes fremstillet i grundlovsforhør.

Ved ransagningerne er der indtil videre fundet 51 våben og en stor mængde ammunition. 40 af våbnene blev fundet på et lager, mens de resterende våben er fundet i de anholdtes besiddelse.

”På baggrund af denne efterforskning bliver en stor mængde våben nu holdt ude af de kriminelle miljøer, og det er vi meget tilfredse med. Vores indsats fortsætter, og det samme gør den videre efterforskning af denne sag,” siger vicepolitiinspektør i SEØ, Torben Henriksen.

Fremstillingen af de anholdte vil ske ved retten i Odense enten i løbet af fredagen eller i morgen, lørdag. Der vil blive begæret lukkede døre.