Asylansøger får livstid for dobbeltdrab i svensk Ikea


Abrahm Ukbagabir tager her to knive i Ikea, som han bruger til at stikke en 55-årig mor og hendes 27-årige søn ihjel som hævn for sit afslag på asyl. (politifoto)


En 36-årig asylansøger fra Eritrea er ved byretten i den svenske by Västerås idømt fængsel på livstid for at have dræbt to mennesker i et Ikea-marked i august.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Abraham Ukbagabir blev kendt skyldig i at have dræbt en 55-årig kvinde og hendes 28-årige søn med knivstik inde i Ikea-butikken 10. august.

Den dømte har erkendt, at han dræbte kvinden og hendes søn, men han mente ikke, at han kunne straffes for sin forbrydelse. Han har forklaret, at han ikke havde til hensigt at dræbe nogen.

Anklagemyndigheden mente imidlertid, at den 36-årige havde til hensigt at dræbe, og at der ikke var nogen formildende omstændigheder i sagen.

Angrebet i Ikea i Västerås tog ifølge politiet mindre end et minut, og der var ingen ansatte eller kunder, som overværede angrebet. Der var heller ikke nogen overvågningskameraer, som opfangede forbrydelsen.

Under retssagen forklarede Abraham Ukbagabir, at han reagerede, som han gjorde, fordi udlændingemyndighederne havde besluttet, at han skulle udvises.


Abrahm Ukbagabir tager her to knive i Ikea. (Overvågningsbillede fra politiet)

Når straffen er udstået, vil den 36-årige blive udvist af Sverige.

Forsvarerne sagde under retssagen, at hans klient lider af en personlighedsforstyrrelse, og at det burde have været en formildende omstændighed.

Under politiets afhøring af manden fremstod han forvirret, men retspsykiatere mente, at han var straffeegnet.

Ifølge forsvareren var det Migrationsverkets beslutning om at udvise ham, der fik ham til at miste besindelsen.

/ritzau/TT