Endnu et hjem for asylansøgere i Sverige står i flammer


Arkivfoto

En tidligere skolebygning i den svenske by Kungsbacka syd for Gøteborg brød lørdag aften i brand.

Like localeyes.dk på Facebook

Det er tredje gang på en uge, at en bygning, hvor asylansøgere i Sverige efter planen skulle have haft tag over hovedet, er blevet ødelagt i en brand.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT har cirka 20 brandmænd arbejdet på at få slukket ilden.

Kungsbacka Kommune havde ellers udset sig bygningen som indkvartering for en del af de mange flygtninge, der den seneste tid er strømmet til Sverige.

Men det bliver formentlig ikke ført ud i livet foreløbigt.

- Halvdelen af bygningen er blevet brandskadet, siger Mikael Lindgren, indsatsleder ved redningstjenesten i Storgøteborg, til TT.

Brandvæsnet har været på stedet hele natten og arbejder tidligt søndag morgen på at efterslukke branden.

Årsagen til branden er endnu ikke fastlagt, men politiet har afspærret området og går i gang med de tekniske undersøgelser, når brandfolkene er færdige med deres arbejde.

Branden i Kungsbacka sker blot et døgn efter en lignende episode ved Ljungby i Småland.

Her brændte et midlertidigt hjem for flygtninge natten til lørdag ned til grunden i en brand, som svensk politi efterforsker som et groft tilfælde af forsøg på mordbrand, selvom ingen kom til skade i branden.

- Meget tyder på, at branden var påsat, siger vagthavende ved politiet Henrik Jonasson til Smålandsposten om Ljungby-branden.

Bygningen var ligeledes en nedlagt skole, som netop var sat i stand med nye køkkener og badeværelser, så den var klar til indflytning for 80 asylansøgere.

Tirsdag brændte en barak i Arløv i Skåne, der skulle bruges til uledsagede flygtningebørn.

For en måned siden udbrød der i Boden brand i en bygning, som også skulle bruges til børn, der ankommer alene til Sverige. Ingen kom alvorligt til skade, men tre personer fik lettere røgskader.

/ritzau/