Skoleskyder i Oregon kan være radikaliseret: Han ville dræbe kristne


Chris Harper Mercer myspace-profil


Den 26-årige mand, som åbnede ild på et college i Oregon og dræbte ti og sårede syv, gik efter kristne, siger en far til en af de sårede studerende til CNN. Politiet undersøger om han kunne være radikaliseret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Her er Chris Harper-Mercer med et gevær i hånden.

Inden hun blev bragt ind på operationsstuen for at blive opereret for skudsår, sagde Anastasia Boylan til sin far, at den bevæbnede mand åbnede ild i samme øjeblik, han trådte ind i klasseværelset.

– Jeg har set frem til dette i årevis, sagde manden til læreren i rummet, inden han skød ham.

Boylan sagde ifølge sin familie, at alle derefter kastede sig ned på gulvet, men at flere var blevet ramt. Da gerningsmanden ladede sin pistol igen, gav han de studerende ordre til at rejse sig og spurgte, om de var kristne.

– Og de rejste sig op, og gerningsmanden sagde “Godt, fordi du er kristen, for du skal se Gud om et lille øjeblik”, hvorefter han skød og dræbte dem, siger Anastasia Boylans far, Stacy, til CNN i et referat af sin datters udsagn.

Den 18-årige Boylan blev ramt af et skud i ryggen, som skadede hendes rygrad. Da hun lå såret på gulvet sagde gerningsmanden til hende: “Hej du, lyse kvinde”. Hun spillede død og overlevede, siger hendes far.

Amerikanske medier spekulerer i, at der kan været tale om et hævntogt mod personer, som gerningsmanden havde set sig sur på. Hans skriverier på sociale medier er et af de spor, som politiet gennemgår i håb om at komme nærmere en forklaring.

– Han lod til at være en vred ung mand fyldt med had, konstaterede en efterforsker over for The New York Times.

Kilden tilføjer, at den 26-årige, Chris Harper Mercer, medbragte flere håndvåben og “mindst et langt våben”.

Efterforskere er i gang med at undersøge gerningsmandens motiv til massemordet. På hans myspace-profil kan man se at han var fascineret af våben og ekstremisme. Via en af hans venners profil er der billeder af krigere fra Islamisk Stat. Under nogle af billederne opfordres der til at ‘dræbe jøder’.

Cassandra Welding, der var studerende på Umpqua, siger, at hun hørte mellem 35 og 40 skud, da hun sad i et af de tilstødende klasseværelser.

/ritzau/AFP