Spillegæld pressede tiltalt til at producere kokain i kælder


Remedier til produktion af kokain fundet under politiaktionen i en kælder i Vanløse i november 2014. Foto fra politiet


To personer i trediverne sidder torsdag tiltalt ved Retten på Frederiksberg i en større narkosag fra Vanløse. Ifølge anklagemyndigheden har de haft planer om at fremstille over 100 kilo kokain i et kælderlokale.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Den ene person, et 32-årigt fuldgyldigt medlem af Hells Angels, nægter sig skyldig.

Den anden tiltalte, en pædagog på 35 år, der var lejer af kælderlokalet, erkender i retten, at han få dage før sin anholdelse havde fremstillet 500 gram kokain. Ellers havde han ikke noget med remedierne til fremstilling af narkotika, der blev fundet i kælderen.

Lejemålet blev oprettet i foråret 2012, fordi pædagogen havde brug for et pusterum fra konen og et barn med kolik. Han forklarede, at udstyret til kokainfremstilling kom ind i kælderen kort tid efter.

– Jeg havde en spillegæld på 150.000 kroner. Ham, jeg skyldte penge, havde et autoværksted. Han spurgte om han ikke kunne opbevare noget værktøj i kælderen. I starten vidste jeg ikke, hvad det var til, fortæller den 35-årige.

Der gik dog ikke lang tid før, at pædagogen fandt ud af, at det ikke var normalt værktøj til reparationer af biler. Ifølge ham anmeldte han det ikke i frygt for repressalier. Det tror anklager Tomas Hugger dog ikke på.

I kælderen fandt politiet nemlig 59 kilo kemikalier og emballage til 42 kilo kokain, og derfor har man rejst tiltale mod mændene for forsøg på fremstilling af 101 kilo kokain.

Der blev fundet 155 gram færdiglavet kokain, og derudover blev der fundet en automatriffel af samme type, som militæret bruger, og en halvautomatisk pistol. Den 35-årige erkendte, at han kendte til våbnene, men hævder at det ikke var hans.


Remedier til produktion af kokain fundet under politiaktionen i en kælder i Vanløse i november 2014. Foto fra politiet

/ritzau/