Nu bliver det nemmere at klage: Politifolk får et nummer på uniformen


Arkivfoto


Til næste år bliver det lettere at klage over en politimand, som man mener har overtrådt reglerne.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

I slutningen af februar ventes det nemlig, at alle uniformerede betjente har et nummer på uniformen, skriver Politiforbundet på sin hjemmeside.

Allerede sidste år blev det efter en anbefaling fra Politiforbundet og Rigspolitiet besluttet, at betjentene skal have et synligt nummer på uniformen.

Beslutningen blev truffet i kølvandet på flere klagesager, hvor myndighederne havde svært ved eller ikke kunne identificere de involverede betjente.

Politiforbundet var længe tøvende over for at indføre numre på uniformerne. Forbundet var bekymret for, at eksempelvis voldelige demonstranter kunne bruge nummeret til at udpege en konkret betjent, som de ville gå til angreb på.

Men sidste år anbefalede forbundet altså, at man indførte nummerordningen, selv om formanden, Claus Oxfeldt, påpegede, at der var tale om en bunden opgave.

– Og så har det været helt afgørende for os at sikre, at en markeringsordning ikke medfører risiko for øget chikane.

– Vores undersøgelser viser, at det ikke er tilfældet i de lande, der allerede har en ordning, som svarer til det foreslåede, sagde han til Ritzau, da arbejdsgruppen sidste år afleverede sin anbefaling til justitsministeren.

For at sikre betjentene mod chikane bliver numrene fastgjort til uniformen med velcro, så de kan skiftes, hvis en betjent oplever chikane eller sendes ud til en ekstraordinær situation.

Nummeret vil bestå af et A efterfulgt af fire cifre. Det skal bæres på højre side af brystet, men i første omgang bliver det placeret på skulderstroppen.

I løbet af de næste tre til fem år vil nummeret så blive flyttet til sin rette plads efterhånden som uniformerne udskiftes.

/ritzau/