Alarm om gårdbrand: Stort skur nedbrændte totalt

KARLEBO: Lørdag eftermiddag ved 16-tiden rykkede Nordsjællands Brandvæsen ud til en alarm om gårdbrand på Karlebovej, tæt på kommune grænsen til Hillerød. Et stort skur var fuldstændig overtændt, og ilden truede en mindre bygning på den store gård.

Ifølge Nordsjællands Politi kan en brandårsag være brug af en ukrudtsbrænder opad skuret, som herefter på klassisk vis er brudt i brand. Ilden havde nået at få så godt fat, at skuret som bla. indeholdt mindst en ATV'er, nedbrændte totalt.

Ilden gik også op under taget på en mindre gårdbygning som skuret var sammenbygget med, her røg en del af taget ned som en følge af selve branden og den nødvendige nedrivning under slukningsarbejdet.

Heldigvis slap indholdet i den sidstnævnte bygning med røgskader, idet ilden var nedkæmpet inden der skete antændelse af materialer inde i bygningen.

Brandfolkene brugte nogen timer på stedet med efterslukning, men der var trods den kraftige brand ikke nogen personer som kom noget til.

Under slukningsarbejdet var Karlebovej totalt afspærret for al trafik i begge retninger, det kom som noget af en overraskelse for flere bilister som langtfra overholdt hastighedsgrænsen på 60 km/t og derfor måtte bremse kraftigt op ved politiets afspærringer.