Brugere af sex-site begår selvmord: Bliver afpresset af hackere


Mulige selvmord, afpresning og udnyttelse. Det er blandt konsekvenserne af hackeres offentliggørelse af personlige oplysninger om millioner af brugere, der har benyttet sig af utroskabssiden Ashley Madison, hvor man kan finde en affære ved siden af sit faste forhold.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Mandag oplyser canadisk politi, at mindst to personer kan have begået selvmord på grund af lækken af de følsomme oplysninger.

Derudover er der meldinger om, at nogle bruger de lækkede informationer til at presse penge ud af folk. Pengeafpresserne truer med at fortælle brugernes venner, familie og kolleger, at de har været aktive på utroskabssiden.

Andre forsøger at udnytte de udsatte brugere ved at tilbyde at beskytte deres private data til gengæld for et gebyr, selvom det umiddelbart ikke er muligt.

– Jeres handlinger er ulovlige og vil ikke blive tolereret, siger Bryce Evans, fungerende politiinspektør i Toronto, på et pressemøde direkte henvendt til hackergruppen Impact Team, som står bag lækagen.

Politiet kan endnu ikke give yderligere oplysninger om de formodede selvmord.

– Der er sociale konsekvenser af dette. Der er tale om familier. Der er tale om deres børn, deres koner, deres mandlige partnere, siger Evans.

– Det kommer til at have betydning for deres liv. Der kommer nu til at være hadforbrydelser på grund af dette. Der sker mange ting. Virkeligheden er, at dette ikke er sjov og ballade, som det er blevet fremlagt, fortsætter han.

Blandt brugerne af Ashley Madison er der blandt andet fundet e-mail-adresser tilhørende amerikanske og britiske embedsfolk.

Avid Life Media, der ejer AshleyMadison.com, har tilbudt 500.000 canadiske dollar i dusør for hackerne. Selskabet slog sig op på at være “100 procent diskret”.

FBI er involveret i efterforskningen af sagen.

/ritzau/Reuters