Hafida-drabet: 41-årig erkender sig skyldig i retten


Politiet søger spor Juli 2014.


En 41-årig mand erkender sig fredag ved Retten i Glostrup skyldig i drabet på Hafida Bourouih. Manden, der er far til kvindens to børn, nægter sig dog skyldig i anklager om, at have haft til hensigt at partere liget.

Tilståelsen er faldet fredag formiddag, hvor retssagen mod den 41-årige er begyndt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Uden for retslokalet omdelte pårørende skilte, hvor navnet “Hafida” var trykt omkranset af et hjerte. Skiltene var beregnet til at påhæfte på brystet.

Inden fredagens retsmøde gik i gang, anmodede anklager Sune Ploug Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi dog de pårørende om ikke at bære skiltene inde i retslokalet.

– Der kan være noget juridisk omkring det at bære mærker i retten, men vil I ikke være venlige at tage skiltene af herinde i lokalet, bad anklageren de pårørende, som valgte at følge hans anmodning.

Hafida Bourouih var forsvundet i fem dage i juli sidste år, inden hendes lig blev fundet nær en spejderhytte i Sydsjælland.

Kvindens kæreste, den 41-årige Anders Bård Larsen, blev anholdt og sigtet for drabet, og efter et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup blev han fængslet.

Siden har sagen vagt stor opsigt, da Anders Bård Larsen blev tildelt forældremyndigheden over parrets børn. Kritikken lød, at det var utilstedeligt, eftersom han på det tidspunkt allerede havde erkendt at have forvoldt Hafidas død.

Sune Ploug Sørensen understreger dog ved fredagens retsmøde, at det tema ikke spiller nogen rolle i retssagen.

– Denne sag handler ikke om forældremyndighed. Den handler udelukkende om drabet på Hafida, lyder det fra anklageren.

/ritzau/