ANT MAN – lille oplevelse med lille actionhelt.


KLIK og se traileren.


Disney har besluttet sig for at lave en film til alle superhelte i Marvel kataloget, så de kan mødes i større og vildere film på kryds og på tværs, men Ant Man er blevet noget sjusk – den har dog sine øjeblikke.

Du skal se den hvis du har lyst til at se en superhelte film med din 10-årige søn, som hverken er for lang eller for voldelig. Din unge vil elske den, og med den sommer vi har haft indtil videre, kan der sagtens være dage i sommerferien, hvor man skal finde på noget at lave indendørs. ANT MAN er et ganske fornuftigt bud.

Den får 4 ud af 6 stjerner.

ANT MAN kommer oprindeligt fra det originale Marvels Avengers univers og er nu klar med sin helt egen historie.

Scott Lang (Paul Rudd) er en tidligere kriminel, der bliver headhuntet af Dr. Hank Pym (Michael Douglas) i kampen for at redde verden fra skurken Darren Cross (Corey Stoll).

I en højteknologisk heldragt, får Scott evnerne til at skifte størrelse og øge egen styrke og finde den rette vej for sig selv og sin datter som helten ANT MAN.

Jeg må indrømme noget bare så i ved at min holdning er MEGET farvet af dette. Hvis du er enig med mig, så tag det for gode varer. Hvis ikke, skal du ikke lytte til mig. Hurra for selvindsigt.

Godt – her kommer det: Jeg kan ikke lide de nye Marvel film… Altså sorry.

Undskyld. Det er ikke med vilje. Det burde være lige mig, men det siger mig ikke noget. Jeg elsker ‘X-men’-filmene og jeg sværger ved Christopher Nolans Batman fim og har personligt set ‘The Dark Knight’ 27 gang på grund af Heath Ledger (WAUW!) og fordi der er et gennemgående tema af virkelighed og nerve i karaktererne.

Det er der ikke så meget af i fx. Avengers. Måske er der noget at hente i ‘Iron Man’ men ellers har alle figurerne et enormt endimensionelt sind og det gør historierne flade og ligegyldige.

Nu har Disney så besluttet sig for at lave en film til alle superhelte i Marvel kataloget, så de kan mødes i større og vildere film på kryds og på tværs. Idéen er god men det er lidt ligesom at sige til et barn ‘Du skal lave dine staveord inden du må gå ud og lege’, hvilket resulterer i, at ungen skynder og sjusker sig igennem sine lektier for at komme i gang med alt det sjove. Forståeligt nok, men det er noget sjusk.

For de første er der ingen intro. Det siger BOOM! – der er et billede og filmen er i gang. Indenfor det første minut er den førte fejl.

Spoiler alert: En af karaktererne slår en anden af karakter i ansigtet så næsen bryder og blodet vælter ned af hans hage og skjorte. Fem sekunder senere flyttes kameraet fra karakteren og 30 sekunder efter kommer kameraet tilbage og pludselig på magisk vis er alt blodet væk. Ikke en dråbe i syne. Det samme sker ca. 20 sekunder efter og blodet er tilbage. Jeg siger ikke, at det gør det store for plottet og for historien, men det er bare noget sjusk. Desværre.

Og igen hvis du er fan af disse film, så er det gennemsnitligt seks tidspunkter undervejs, jævnt fordelt, hvor vi bliver mindet om at ‘The Avengers’ findes og at begge historier finder sted i den samme verden. Det er fair nok – men på et tidspunkt så bliver det næsten for meget. Men det er en detalje. Never mind.

Men et lille tip: Der er to ekstra slutninger. Efter de første rulletekster og igen efter de lange rulletekster. Tag det lige med. Og for resten er Stan Lee både producer og har en lille rolle i filmen. Hold godt øje. Det går hurtigt, men han er der.

Det skal siges, at jeg var ret glad for castet. Paul Rudd er jo altid skøn. Alle var faktisk ganske dygtige og veloplagte. Historien er jo igen meget flad, men ganske morsom. Jeg tog mig selv i at grine ret meget undervejs. Det var super rart at have de øjeblikke, hvor det bare var sjovt og godt skrevet. Den havde altså sine øjeblikke.

Noget helt andet. Michael Douglas er jo vanvittig dygtig, han er en legende og har stadig så meget succes i sin karriere i en alder af 70 år.

Men… når den sidste rolle, man har set ham som, var Liberace i ‘Behind the Candelabra’… med Matt Damon… hvor de… øh… ja altså det er bare svært at ryste det billede af sig. Det er en fantastisk film – der er bare ikke rigtig nogen vej tilbage, når man først har set den. Så er det sagt.

Alt i alt så var den ganske udmærket. Ja.. det var den. Se den hvis superhelte interesserer dig ellers lad være.

Det er jo faktisk helt op til dig selv. Som altid.