20-årig kvinde dømt: Lod andre lave joints i sin lejlighed


Politiet mistænkte dem for at være involveret i organiseret hashhandel og indledte en efterforskning med observationer og hemmelige ransagninger mod dem. Efterforskningen førte til en jointfabrik i Skarøgade på Østerbro i København. Arkivfoto


Det kan koste dyrt at lade andre bruge sin lejlighed til ulovligheder, selv om man ikke selv deltager i dem.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det måtte en 20-årig kvinde sande, da hun onsdag i Københavns Byret blev dømt for at lade andre lave joints i sin lejlighed.

Dommen lød på seks måneders fængsel, der blev gjort betinget mod, at hun udfører 120 timers samfundstjeneste.

Sagen startede, da politiet begyndte at interessere sig for to mænd i begyndelsen af 20’erne, der er godt kendt på Christiania.

Politiet mistænkte dem for at være involveret i organiseret hashhandel og indledte en efterforskning med observationer og hemmelige ransagninger mod dem.

Efterforskningen førte til en jointfabrik i Skarøgade på Østerbro i København.

I byretten blev de to bagmænd dømt for at have produceret mellem 16.000 og 18.000 joints på en måneds tid, oplyser anklager Tomas Hugger til Ritzau.

Den ene blev idømt fængsel i et år og tre måneder, mens den anden fik et års fængsel. En 17-årig dreng, der kom et par gange i lejligheden, hvor han i meget begrænset omfang deltog i produktionen, blev idømt tre måneders betinget fængsel.

Kvinden havde intet med hashen at gøre, men blev dømt for medvirken til produktionen, udelukkende fordi hun tillod, at den fandt sted i hendes lejlighed.

Anklager Tomas Hugger er godt tilfreds med dagens dom – og ikke mindst med, at kvinden også blev dømt i sagen.

– Dommen sender et klart signal om, at man ikke bare kan lukke øjnene for, at der foregår den slags i ens lejlighed, siger han til Ritzau.

Kvinden og den 17-årige valgte at modtage dommen, mens de to hovedmænd valgte at tænke over, om de vil anke dommen til Østre Landsret.


LÆS OGSÅ: Politiet fandt joint-fabrik på Christiania

/ritzau/