To unge fængslet for groft røveri i Høje Taastrup


Overvågningsbillede fra politiet af den ene gerningsmand.


To 17-årige drenge er lørdag i Retten i Glostrup blevet varetægtsfængslet for et groft røveri 21. maj på en legeplads på Spotorno Allé i nærheden af Høje Taastrup Station uden for København.

Like localeyes.dk på Facebook

Det oplyser vagtchef Kim Madsen, Københavns Vestegns Politi.

Politiet karakteriserer røveriet som usædvanligt groft og brutalt.

Det gik ud over en 57-årig kvinde, som blev så ilde tilredt, at hun måtte indlægges til behandling på sygehuset. Ifølge politiet var hun i potentiel livsfare.

Røveriet fandt sted ved 23-tiden, kort efter at kvinden var ankommet til Høje Taastrup Station med S-toget og til fods var på vej til sit hjem lige i nærheden.

På vejen mødte hun to unge, der helt umotiveret overfaldt hende. De slog og sparkede hende og truede hende med en kniv til at udlevere sin rygsæk.

Siden det brutale røveri har politiet ledt efter gerningsmændene, der forsvandt fra stedet.

Tidligere på ugen offentliggjorde politiet billedet af en mistænkt person, der var blevet set i området, og som kort før røveriet tog toget fra Albertslund Station i retning mod Høje Taastrup.

Presseomtale førte til, at politiet kunne anholde de to unge, der lørdag kom for en dommer, som fandt mistanken mod dem stærk nok til at varetægtsfængsle dem i hver fire uger.

/ritzau/