Arkivfoto
Hackere er brudt ind i en central myndighedsdatabase i USA, og det kan have påvirket millioner af statsligt ansatte.
Den amerikanske myndighed, der indsamler personlige informationer om statens ansatte, oplyser torsdag, at et brud på it-sikkerheden betyder, at op mod fire millioner medarbejderes data er kommet i hænderne på hackere.
Det skriver en række internationale medier, herunder Reuters og AFP.
De mange oplysninger skulle omhandle både nuværende og tidligere ansatte, oplyser kontoret for medarbejderadministration (OPM).
Amerikanske embedsmænd beretter, at hackerangrebet er blevet udført fra Kina, rapporterer The Washington Post ifølge AFP.
En anonym embedsmand vil over for Reuters hverken be- eller afkræfte, at kinesiske hackere står bag angrebet, men det oplyses, at “fremmede magter” menes at stå bag.
At pege fingre af Kina, før noget er fastlagt, er dog ikke vejen frem, lyder det fra en talsmand fra den kinesiske ambassade i Washington.
– At drage forhastede konklusioner og komme med hypotetiske anklager er ikke ansvarligt, men har den modsatte effekt, skriver talsmand Zhu Haiquan i en mail til Reuters.
Samtidig siger han, at Kina har gjort meget for at bekæmpe angreb i cyberspace, og at det er svært at spore sådanne angreb på tværs af landegrænser.
Bruddet på it-sikkerheden blev opdaget for cirka to uger siden, men skulle være sket i april.
Angrebet bliver efterforsket af blandt andet FBI, meddeler Homeland Security, der er ansvarlig for den nationale sikkerhed i USA, til Reuters.
OPM vil nu tage kontakt til de cirka fire millioner nuværende eller tidligere ansatte for at oplyse dem om, at deres informationer kan være blevet afsløret i hackerangrebet.
Siden hackernes snusen rundt i de fortrolige systemer har OPM oprettet yderligere sikkerhedsforanstaltninger.
/ritzau/