Hav badetøjet klar: Sommeren 2015 bliver lun


Arkivfoto

Der er gode nyheder til dem, som holder af den danske sommer. I hvert fald ser det ud til, at sommeren 2015 bliver en af de lune af slagsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

DMI’s energimeteorolog Steen Hermansen forklarer, at det kan blive omkring én grad varmere end det normale. Men som vi kender det danske vejr, vil det skifte frem og tilbage hen over de kommende måneder.

– Kalendermånederne juni, juli og august ser lidt blandede ud, men overordnet så kunne det god se ud til, at vi får en tør og lun periode i slutningen af juni og begyndelsen af juli, siger han i DMI’s sommerpronogse.

Den lune periode i slutningen af juni og starten af juli, som Steen Hermansen omtaler, ligger lige oveni et tidsrum, hvor vejret interesserer mange danskere.

Det er nemlig her, at de danske studenter udklækkes og fejres, og at Roskilde Festival afholdes. Studenterne og festivalgæsterne kan formentlig se frem til dage, hvor temperaturen sniger sig op på 25 grader.

Hvis man vil i badetøjet og nyde det danske havvand, så må man dog højest sandsynligt væbne sig med en smule mere tålmodighed.

– Vi skal nok frem til slutningen af juli og ind i august, hvis vi vil have klassisk strandvejr, siger meteorologen.

Selvom prognoserne ser gode ud, hvis man altså kan lide godt vejr, så vil der alligevel komme perioder med køligt og ustadigt vejr.

– Og med det ustadige vejr vil formentlig også følge byger med regn – i visse tilfælde kraftige, siger Steen Hermansen.

Nedbørsmængden hen over sommeren forventes at blive på det normale niveau eller en smule under.

/ritzau/