Riskær: Kristendemokraterne skal støves af


Klaus Riskær Pedersen talte til en demonstration for fri hash i København d. 3. maj 2014. Arkivfoto


Klaus Riskær Pedersen vil brug weekenden til at gruble over det tilbud, han har fået fra Kristendemokraterne i København om opstilling til Folketinget. Men tilbuddet kommer ikke helt uventet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Jeg er ikke overrasket over invitationen, fordi jeg har været i dialog med partiets Politisk Økonomiske Udvalg i næsten en måned, da de er villige til at gå i retning af at lave et helt nyt skattesystem, siger Klaus Riskær Pedersen til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Formand: Riskær skal ikke opstille for Kristendemokraterne
LÆS OGSÅ: Kendisser i politik: Riskær Pedersen tilbudt opstilling hos Kristendemokraterne
Det er ifølge erhvervsmanden en af de mærkesager, han selv har.

Og når Kristendemokraterne vælger at dreje den økonomiske politik i retning af et nyt skattesystem, hvor skatten fjernes fra den arbejdende del af befolkningen og erhvervs- og kapitallivet, så er det oplagt for Klaus Riskær Pedersen at tygge på tilbuddet.

LÆS OGSÅ: Klaus Riskær for fri hash
LÆS OGSÅ: Riskær vil i folketinget
– Men det er klart, at der er nogle overvejelser, og nogle kontakter der skal etableres, og det er noget, jeg bruger weekenden på, siger han.

Siden folketingsvalget i 2005 har Kristendemokraterne ikke været repræsenteret i Folketinget. Og i den seneste meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, lå partiet til 0,4 procent af stemmerne.

LÆS OGSÅ: Riskær er Alternativets værste mareridt
Klaus Riskær Pedersen ser da også behov for at tage arbejdshandskerne på, hvis han vælger at opstille til Folketinget på vegne af Kristendemokraterne.

– Lad os sige det, som det er. Kristendemokraterne er et parti, der skal støves af. Det er selvfølgelig også en overvejelse, jeg har i de kommende dage.

– Vi taler jo ikke om et nyt parti ligesom Alternativet. Det er et gammelt og fint parti, der har været regeringsdeltagende, og som har sin egen historie, siger han.

Står det til erhvervsmanden, vil noget af afstøvningen kunne ske med en helt ny økonomisk politik, som er anderledes end tidligere, og hvor det giver mening for ham at komme ind og arbejde politisk.

/ritzau/