To bandemedlemmer anholdt som sidegevinst


Bygningen i Herlev som politiet ransagede onsdag middag.

Københavns Politi har onsdag gennemført en ransagning i Herlev og anholdt to bandemedlemmer, som var eftersøgt til afsoning.

Like localeyes.dk på Facebook

Det skete efter et anonymt tip, skriver politiet på Twitter.


To bandemedlemmer som var eftersøgt til afsoning, er efter et anonymt tip anholdt i Herlev, skriver politiet på Twitter.

Tidligere oplyste politikommissær Hans Erik Raben fra afdelingen for personfarlig kriminalitet til Ekstra Bladet, at sagen relaterer sig til efterforskningen af attentaterne i København i midten af februar.

Men det er en misforståelse, lyder det onsdag eftermiddag fra politiinspektør Jørgen Skov fra Københavns Politi.

- Vi har fået et tip om, at der er nogle bandemedlemmer, som er efterlyst af politiet, der opholder sig på en adresse i Herlev. Og der har vi så været ude, og vi har fundet to efterlyste bandemedlemmer, siger han ifølge BT.dk til Berlingske Nyhedsbureau.

LÆS OGSÅ: Terrorsag: Bygning som politiet ransagede

- Det har intet med terrorsagen at gøre. Det er to Brothas-folk, så jeg tror, det er det, der er gået galt, fordi folk så tror, at det har noget med terrorsagen at gøre. Det er en gammel våbensag, de er eftersøgt i, siger politiinspektøren til mediet.

Politikommissær Hans Erik Raben fra afdelingen for personfarlig kriminalitet oplyser til Ritzau, at meldingen fra politiinspektøren er den rigtige.

Han ønsker ikke at udtale sig yderligere i sagen.

Hos politiets presseafdeling er meldingen, at man arbejder på en pressemeddelelse, der skal klarlægge sagen.

/ritzau/