McDonald’s leverandør i Danmark har således fundet listeriabakterier i rodfrugtblandinger, der bruges i retterne “GrovGrilled Chicken” og “Side Salad”. Arkivfoto
Kunder i danske McDonald’s-restauranter har i den seneste tid været i fare for at sætte tænderne i fødevarer med listeriabakterier.
McDonald’s leverandør i Danmark har således fundet listeriabakterier i rodfrugtblandinger, der bruges i retterne “GrovGrilled Chicken” og “Side Salad”.
Side Salad
Det oplyser Fødevarestyrelsen, der opfordrer fastfood-kæden til at smide de pågældende produkter, der er produceret 31. marts og 1. april, ud.
Og det vil naturligvis ske hurtigst muligt, fastslår pressechef i McDonald’s, Pia Tobberup.
– Det er desværre absolut sandsynligt, at nogle af vores kunder har fået det i deres mad.
– Vi har først fået besked om det her til eftermiddag. Vi har straks orienteret Fødevarestyrelsen og bedt vores restauranter om at smide det ud, siger hun.
GrovGrilled Chicken
Intet tyder dog på, at bakterierne har forvoldt skade på restauranternes kunder, fastslår pressechefen.
– Vi har ikke fået nogen henvendelser om, at kunder skulle være blevet syge.
– Men hvis der er nogen, der oplever symptomer efter at have spist vores “GrovGrilled Chicken” eller “Side Salad”, opfordrer vi til, at de kontakter deres læge og indberetter det til Fødevarestyrelsen, siger hun.
Det er endnu uvist, hvor stor mængden af listeriabakterier i de inficerede grøntsager er.
Symptomerne på, at man er smittet med listeria, er feber, hovedpine og andre influenzalignende reaktioner.
/ritzau/